lautanen
lautanen
fyysinen kuvaus: Kalustoon kuuluu 9 + 8 kuppia, 10 asettia, sokeriastia tarjottimineen, teekannu, malja sekä 2 leipälautasta. Kannu on pyöristetyn suorakaiteen muotoinen, pulleasivuinen ja se on varustettu kaulusmaisella yläkaarroksella, joka nousee suuaukon ympärille aaltolaitaiseksi reunukseksi, sisällä on korkea kupera kansi. Kaareva piippu. Sokerikossa on rasian päissä pienet kaarevat rengaskorvat. Sokerikon tarjotin on soikea, pohjasta hieman kupera ja se on varustettu kaarevin sivuin. Malja on puolipallomainen ja sen alaosassa on taitos ja pieni jalkarengas. Kuppi on korkeahko, ylöspäin levenevä ja siinä on pieni jalkarengas. Korva on kulmikas ja se nousee yli kupin laidan. Lautanen on syvä ja tasareunainen.. Astiastossa on violettikultalysterillä tehtyä koristelua: kuppien ja lautasten reunoihin on maalattu leveä lehtiköynnösraita, jossa on muutama sininen ja punainen kukka koristeena. Reunoissa leveät lysteriviivat. Kannun ja kermakon kauluskaarroksissa on ohuet lehtiviiva, piipussa pieniä lehtiä.
Aineistotyyppi |
---|
Esine |
Organisaatio |
Turun museokeskus |
Kokoelma |
Esinekokoelma |
Tunniste |
TMK8738:31 |
Laajuus |
lukumäärä: 1 osien lukumäärä: 1 |
Mitat |
malja
halkaisija
15.3
cm kuppi, leveämpi korkeus 5.7 cm sokerikon/kannun aluslautanen leveys 16.5 cm kuppi, kapeampi korkeus 6.2 cm kannu pituus 18.0 cm kuppi, kapeampi halkaisija 8.0 cm kannu leveys 14.0 cm asetti halkaisija 13.8 cm sokerikko korkeus 13.5 cm kannu korkeus 17.0 cm leipälautanen korkeus 3.2 cm sokerikon/kannun aluslautanen korkeus 2.0 cm leipälautanen halkaisija 22.0 cm sokerikko leveys 12.5 cm malja korkeus 7.3 cm kuppi, leveämpi halkaisija 9.2 cm sokerikon/kannun aluslautanen pituus 19.5 cm asetti korkeus 3.3 cm sokerikko pituus 18.0 cm |
Merkinnät |
merkintä: aseteissa lysterimerkintä: 471merkinnän tyyppi: leima |
Valmistus |
valmistusaika
1800-luvun alkupuoli
teollinen tuote keramiikka (materiaali) posliini (erityismateriaali) |
Käyttö |
Charlotta Montgomery, käyttäjä |
Aiheet |
Luokitus |
26 ruoan nauttiminen (luokitus)
264 ruokailu (alaluokitus)
27 juomat, huumaavat ja nautintoaineet (luokitus)
272 juomat (alaluokitus)
|