Haku

TAPAS-RAVINTOLAN JA -BAARIN RUOKALISTAKEHITYS

QR-koodi

TAPAS-RAVINTOLAN JA -BAARIN RUOKALISTAKEHITYS

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia tapas-ruokalista Suomen MK Ravintolat Oy:n käyttöön. Yritys on selvittämässä mahdollisuuksia avata ta-pas-tarjontaan keskittyvä ravintola tai baari Jyväskylän alueelle. Laadittu ta-pas-lista ei tule sellaisenaan käyttöön, vaan toimii pohjana ja muotoutuu lopul-lisen liikeidean mukaan tulevan ravintolan tai baarin tarpeisiin. Työ on toiminnallinen opinnäytetyö, jonka pääpaino on tuotekehityksessä, ruo-kalistasuunnittelussa ja raaka-aineiden hallinnassa. Näihin osa-alueisiin pe-rehdyttiin ensin teoreettisesti. Toiminnallisessa osuudessa valittiin ensin an-nokset ja valmistettiin ne sekä laadittiin annoskortit katelaskelmineen. Annoksia testatessa ja lopullista valintaa tehdessä huomioitiin raaka-aineiden monipuolinen käyttö ja hävikin minimoiminen. Myös mahdollisuuksiin hyödyn-tää lähituotantoa kiinnitettiin huomiota. Katelaskennassa huomioitiin kiihtynyt inflaatio eli käytetään viimeisimpiä saatavilla olevia raaka-ainehintoja. Annokset testattiin syksyn 2022 aikana ammattikeittiössä. Raaka-aineet vali-koitiin Kespro Oy:n valikoimasta, koska tämän kanssa oli jo valmiiksi toimitus-sopimukset. Testikierroksen lisäksi osa annoksista valmistettiin uudelleen ja tehtiin korjauksia raaka-ainesuhteisiin tai valmistustapaan. Annoskortit laadit-tiin Jamix-tuotannonohjausjärjestelmässä. Annoskortit ovat toimeksiantajan, Suomen MK Ravintolat, Oy:n omaisuutta ja ovat toimeksiantajan hallussa.

Tallennettuna: