Haku

Franchising as a Potential Growth Strategy for a Small Business : A Case of Sam-Chi Fast Food Restaurant

QR-koodi

Franchising as a Potential Growth Strategy for a Small Business : A Case of Sam-Chi Fast Food Restaurant

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, voiko Sam-Chi pikaruokaravintola kasvaa franchising – konseptin avulla sekä antaa suosituksia yrityksen omistajille, miten kehittää yritystä tehokkaasti kyseisen mallin kautta. Ravintola sijaitsee Lagosissa, Nigeriassa ja sen omistaa Samuel Okore sekä hänen vaimonsa Chichi Okore. Opinnäytetyön teoriaosuus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa käsitellään yrityksen kasvua sekä mitä yrittäjän tulisi yleisesti tietää kasvusta. Toinen osa käsittelee franchising –konseptia sekä miten sitä voidaan tehokkaasti hyödyntää yrityksen kasvustrategiana. Tässä työssä konseptia on käsitelty franchising – antajan näkökulmasta. Työssä hyödynnettiin kvalitatiivista tutkismusmenetelmää ja käytetty data kerättiin haastattelujen avulla. Työtä varten haastateltiin yrityksen omistajia, kahta työntekijää sekä viittä asiakasta. Haastattelut suoritettiin erikseen yrittäjäparia lukuun ottamatta. Tulokset paljastivat, että yritys ei ole valmis kasvattamaan toimintaansa franchising –mallin kautta, koska yrityksellä ei tällä hetkellä ole siihen tarvittavia edellytyksiä. Tämä voi kuitenkin tulevaisuudessa olla mahdollista, jos kyseiset edellytykset saadaan täytettyä. Yrityksen tulevaisuus näyttää lupaavalta, koska sen toiminnassa on nähtävissä tiettyjä avaintekijöitä, joita globaalit franchisingyritykset käyttävät. Tulokset ja suositukset on annettu yrityksen omistajien tietoon, jotta he voivat kehittää yritystään ja mahdollisesti tulevaisuudessa kasvattaa toimintaansa franchising – konseptin kautta.

Tallennettuna: