Haku

Arvonlisäveron marginaaliverotusmenettely

QR-koodi

Arvonlisäveron marginaaliverotusmenettely

Tämän opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, mitä on arvonlisäveron marginaaliverotusmenettely, miten se eroaa normaalista arvonlisäveron käsittelystä ja miksi sitä tarvitaan. Työssä selvitetään marginaaliverotusmenettelyn edellytyksiä ja kirjanpidollista käsittelyä. Lisäksi työssä tutkitaan, kuinka verovelvollinen voi hyödyntää marginaaliverotusmenettelyä toiminnassaan ja millaisia saavutetut hyödyt ovat.

Opinnäytetyön rakenne muodostuu johdannosta, toisen ja kolmannen luvun teoriaosioista, joissa käsitellään arvonlisäveroa yleisesti, marginaaliverotusmenettelyn tarvetta ja miten se eroaa normaalista arvonlisäverokäytännöstä. Kolmannessa luvussa perehdytään miten yritys voi hyötyä marginaaliverotusmenettelystä. Opinnäytetyön pääasiallisina lähteinä ovat arvonlisäverolaki, verohallinnon julkaisut, oikeudelliset ennakkotapaukset sekä KPMG-yhteisön kirja Arvonlisäverotus 2012.

Työn luettuaan lukija ymmärtää marginaaliverotuksen tarkoituksen, edellytykset sekä sen, kuinka marginaaliverotusta sovelletaan käytännössä. Lisäksi työ antaa ohjeita siitä, miten ja miksi marginaaliverotusta kannattaa hyödyntää.

Marginaaliverotusta sovelletaan pääasiassa käytettyjen tavaroiden, taide-, keräily- ja antiikkiesineiden myynnissä. Marginaaliverotusmenettelyn verosäästöt ovat huomattavat verrattuna normaaliin arvonlisäverotusmenettelyyn. Menettelyä hyödyntävän on oltava tarkkana siitä, täyttyvätkö marginaaliverotusmenettelyn edellytykset hänen tilanteessaan. Jos edellytykset täyttyvät, ei normaalin verotusmenettelyn käyttäminen ole järkevää.

Tallennettuna: