Haku

Teippaus odottajan tukena : kirjallisuuskatsaus kinesioteipin käytöstä raskauden aikana

QR-koodi

Teippaus odottajan tukena : kirjallisuuskatsaus kinesioteipin käytöstä raskauden aikana

Kinesioteippaus on 1970-luvulla japanilaisen Kenzo Kasen kehittämä lääkkeetön hoitomuoto, joka perustuu puuvillateipin kudoksia liikuttavaan vaikutuksen. Sitä on ennen käytetty pääasiassa urheilijoiden vammojen hoidossa ja urheilusuoritusten parantamisessa. Nykyään sillä on monia eri käyttötarkoituksia. Kinesioteippauksen ainoa riski on liiman aiheuttama allerginen reaktio.

Raskauden aikana naisen keho käy läpi suuria muutoksia, jotka voivat olla hyvinkin kivuliaita. Kehon massa kasvaa samalla kun raskaushormonit saavat kehon sidoskohdat löystymään. Kipua siis seuraa jo itse muutoksista, samalla kun muutokset altistavat kehoa loukkaantumisille. Koska sikiö on suorassa yhteydessä äitiin, olisi tärkeää hoitaa kipua mahdollisimman vähillä lääkkeillä sikiön altistuksen minimoimiseksi.

Opinnäytetyön tavoitteena oli etsiä tietoa kinesioteipin käytöstä raskauden aikana. Työ toteutettiin kirjallisuuskatsauksena johon valikoitui 10 tutkimusta. Tarkoituksena oli löytää jo olemassa olevasta tutkimustiedosta vastaus siihen, voidaanko kinesioteippauksesta hyötyä raskauden aikana. Raskauden aikaisen kinesioteippauksen tutkiminen on tärkeää mahdollisen lääkkeettömän hoitokeinon löytämiseksi.

Tutkimusten mukaa kinesioteippausta voidaan hyödyntää joidenkin raskauden ajan vaivojen helpottamisessa, joko kipua vähentäen tai liikkuvuutta ja toimintakykyä lisäten. Aihe vaatii lisää tutkimusta tutkitun tieteellisen teorian luomiseksi ja hoitomuodon vakiinnuttamiseksi.

Tallennettuna: