Haku

Kriisijohtamista, riskienhallintaa ja sopeutumista ravintola-alalla COVID-19:n aikana

QR-koodi

Kriisijohtamista, riskienhallintaa ja sopeutumista ravintola-alalla COVID-19:n aikana

Opinnäyteyön tavoitteena oli tutustua Tampereen alueen ravintola-alan sopeutumiseen COVID-19-pandemian aikana vuonna 2020. Ravintola-alan yrittäjiltä kysyttiin muun muassa toiminnasta viime vuosina, tämän vuoden toiminnasta ja suhtautumisestaan pandemian vuoksi käyttöön otettuihin rajoituksiin. Pandemian vuoksi esimerkiksi ravintoloita on valtioneuvoston asetuksilla ja päätöksillä suljettu väliaikaisesti ja aukiololle ja toiminnalle on asetettu rajoituksia. Teoria-osuuteen kerättiin tietoa organisaatioiden yleisestä johtamisesta, kriisijohtamisen ja kriisijohtamisen teoriasta

Osana opinnäytetyötä suoritettiin tutkimus, jossa haastateltiin tamperelaisia ravintola-alan edustajia ja yrittäjiä, mutta kymmenestä ravintolan edustajasta vain kaksi pystyi osallistumaan lokakuun kiireiden vuoksi. Tärkeimpinä tuloksina yritykset ovat löytäneet keinoja sopeutua tilanteeseen, myyden muun muassa take away-annoksia ja vuokraten lautapelejä sekä lomauttaen henkilöstöä, mutta toimialan tilanteesta ja tulevaisuudesta ollaan huolissaan.

Tallennettuna: