Haku

Perehdytysopas Bar Hemingway's Pinjaan

QR-koodi

Perehdytysopas Bar Hemingway's Pinjaan

Liite1.pdf (Tampereen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Makelainen_Outi.pdf (Tampereen ammattikorkeakoulu - Theseus)

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli luoda perehdytysopas Bar Hemingway’s Pinjaan. Perehdytysopas oli tarpeellinen, koska tilapäisiä työntekijöitä käytetään harvoin, joten työtehtävistä ei muodostu rutiinia eikä perehdyttäjää ole mahdollista käyttää työvuorossa. Opinnäytetyön liitteenä oleva perehdytysopas on opas työvuorossa itsenäisesti toimimiseen. Perehdytysoppaan avulla työntekijä hahmottaa työvuoron tehtävät ja opas toimii myös muistilistana työvuoron aikana. Perehdytysoppaassa on ohjeita esimiehelle, miten perehdyttää uusi työntekijä.

Perehdytysopasta varten tutkin henkilöstöjohtamista ja miten henkilöstöä voi kehittää koska perehdyttäminen on työntekijän uran alkutaipaleen kehittämistä. Tutkin miten vastuu Restelin henkilöstöpankin työntekijöiden perehdytyksestä jaetaan henkilöstöpankin ja yksiköiden välille. Perehdytysopas tehtiin vanhaan perehdytysoppaaseen, Restel Oppaaseen ja Tervetuloa työvuoroon -monisteeseen pohjautuen. Näiden täydentämiseksi aineistoa kerättiin käytännön työelämästä sekä kyselyllä, joihin vastasi ravintolapäällikkö ja kaksi tilapäistä työntekijää.

Perehdytysopas auttaa ravintolapäällikköä perehdytyksessä, ensimmäistä kertaa työvuoroon tulevaa työtehtävien opastuksessa ja muistuttaa työtehtävistä pidempien taukojen jälkeen työvuoroon tulevalle.

Tallennettuna: