Haku

Atsovärien vähentäminen leipomotuotteissa : Kotileipomo Mia Murtoo

QR-koodi

Atsovärien vähentäminen leipomotuotteissa : Kotileipomo Mia Murtoo

Asiakkaat ovat entistä tietoisempia kuluttamiensa hyödykkeiden sisällöstä ja niiden sisältämien aineosien vaikutuksista. Lisäaineiden käyttö leipomotuotteissa on tärkeää monista eri syistä, mutta varsinkin näyttävissä leipomotuotteissa ja koristeissa väriaineiden käyttö on runsasta. Pysyäkseen markkinoilla on pienen leipomoyrittäjän käytettävä koko ammattitaitonsa koristelun suhteen. Useissa leipomon raaka-aineissa on käytetty haitallisiksi miellettyjä atsoväriaineita, joita varsinkin pienten lasten olisi hyvä välttää.

Tämä opinnäytetyö on tapaustutkimus, jonka päämääränä on tuottaa ratkaisuehdotus atsoväriaineiden vähentämiseen Kotileipomo Mia Murtoon tuotteissa. Teoriaosuudessa perehdyttiin lisäaineisiin, atsoväriaineisiin ja asiakaspalvelu- ja markkinointinäkökulmaan.

Empiirisessä osuudessa tiedonkeruumenetelmänä oli kysely, jolla saimme selville yleisesti asiakkaiden mielipiteitä elintarvikelisäaineista. Havainnointi toteutettiin leipomolla, josta kartoitettiin atsoväriaineita sisältäviä raaka-aineita. Saadun palautteen perusteella kuluttajat suosivat vähän lisäaineita sisältäviä tuotteita. Atsovärien välttämiseen auttaa leipomolle kehitetty lisäainekortti, jossa lasten aktiivisuustasoon mahdollisesti vaikuttavat väriaineet on luetteloitu.

Tallennettuna: