Haku

Menestyvän ravintola-alan yrityksen perustaminen : case Lounasravintola Aito

QR-koodi

Menestyvän ravintola-alan yrityksen perustaminen : case Lounasravintola Aito

Opinnäytetyön lähtökohtana oli kirjoittajan oma tavoite perustaa lounasravintola Kouvolaan. Tarkoituksena oli selvittää yrittäjän ja palveluyrityksen menestystekijöitä sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisen prosessia. Tutkimuskysymyksenä oli: Miten perustaa menestyvä ravintola-alan yritys? Tavoitteena oli teorian sekä tutkimusosuuden avulla suunnitella yritys, jolla on parhaat mahdollisuudet menestyä. Työssä toteutettiin markkinatutkimus, joka koostui kyselystä ja asiantuntijahaastattelusta. Tulosten sekä teorian pohjalta yritykselle laadittiin liiketoimintasuunnitelma.

Teoriaosuudessa käsiteltiin yrittäjän menestystekijöitä sekä ominaisuuksia. Rahoituksen tarpeeseen, lähteisiin ja suunnitteluun paneuduttiin myös. Palveluyrityksen tärkeimpiä menestystekijöitä käsiteltiin tarkoituksenmukaisesti. Lisäksi selvitettiin hyvän liiketoimintasuunnitelman ominaisuuksia, sisältöä ja laatimista. Tutkimusosuudessa toteutettiin kaksiosainen markkinatutkimus, jonka tulokset analysoitiin liiketoimintasuunnitelmaa varten.

Kyselyn tuloksista saatiin selville millaiselle lounasravintolalle Kouvolassa on kysyntää. Tuloksia apuna käyttäen suunniteltiin lounasravintolan imago, tunnelma, tuotetarjonta, sijainti, aukioloajat sekä hintataso. Haastattelusta selvisi, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja panostaa yritystä perustettaessa. Haastattelun tulokset osoittivat huolellisen suunnittelun tärkeyden sekä aloittavan yrittäjän haasteet kovassa kilpailussa. Tutkimuksen tulokset hyödynnettiin liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Teoriasta ja tutkimustuloksista pääteltiin, että menestyvän palveluyrityksen perustamisessa on tärkeintä panostaa yrityksen suunnitteluun ja kysynnän selvittämiseen. Suunnittelun tulee sisältää kaikki yrityksen toimintaan liittyvät osa-alueet. Kysyntä on yrityksen elinehto. Niin rahoituksen saamisen kuin tulevan liiketoiminnan kannalta tulee panostaa liiketoimintasuunnitelman laatimiseen ja erityisesti siihen kuuluvien laskelmien realistisuuteen.

Tallennettuna: