Haku

Kypsennysprosessien optimointi osana laadukasta ruokapalvelu-toimintaa : Tapaus Tays Keskussairaalan ravintokeskus

QR-koodi

Kypsennysprosessien optimointi osana laadukasta ruokapalvelu-toimintaa : Tapaus Tays Keskussairaalan ravintokeskus

Tämän opinnäytetyön tavoite oli tehdä Tampereen yliopistollisen sairaalan ruokapalveluiden Keskussairaalan ravintokeskuksen kypsennyskeskuksiin optimoidut kypsennysprosessit niin laadulliset kuin taloudellisetkin asiat huomioiden sekä saattaa uudet toimintatavat käytäntöön.

Opinnäytetyö on toteutettu laadullisena tutkimuksena ja siinä aineiston keräysmetodina on käytetty osallistuvaa havainnointia. Aineisto on koottu käytännön työn yhteydessä aistihavaintoja hyödyntäen ja tämän jälkeen havainnoista on muodostettu loogisia päätelmiä. Opinnäytetyön teoriaosuudessa on käsitelty ruokapalvelutoimintaa, jonka osaksi itse opinnäytetyön tutkinnallinen osuus kiinteästi liittyy. Opinnäytetyössä on otettu vahvasti esille myös taloudellinen ja laadullinen näkökulma sekä sen merkitys ruokapalvelutoimintaan.

Käytännön toteutuksena kehitettiin vakioiduille käytössä oleville ruokaohjeille optimoidut kypsennysprosessit ravintokeskuksen kypsennyskeskuksien reseptikirjastoon. Uudet kypsennysohjelmat vietiin osaksi ruokaohjeita Aromi-ohjelmiston kautta. Työssä keskityttiin kokonaisuudessaan muutosprosessin läpiviemiseen, alkaen henkilöstön koulutuksesta ja opastuksesta aina vakiintuneeseen käytäntöön asti.

Opinnäytetyössä ei julkaista ruokalistoja, -ohjeita eikä kypsennysprosesseja, koska ne ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Tampereen yliopistollisen sairaalan ruokapalveluiden omaisuutta ja kuuluvat liikesalaisuuden piiriin.

Tallennettuna: