Sökning

Kiertävä lounasvaunumyynti Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa

QR-kod

Kiertävä lounasvaunumyynti Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa

Tämä opinnäytetyö tehtiin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ruokapalveluyksikön toimeksiannosta. Työn aiheena oli kiertävä lounasvaunu, jonka tarkoituksena on helpottaa sekä sujuvoittaa henkilökunnan ruokailua, omassa työpisteessään. Työssä käsitellään lounasvaunutoiminnan pilotoinnin käynnistämistä sekä siihen liittyviä tarvittavia toimintoja ja hankintoja.

Lounasvaunuprojektiin valittiin yhdeksän hengen pilottiryhmä, joka lähti suunnittelemaan lounasvaunumyynnin aloittamista. Ryhmä kartoitti ja valitsi myyntipisteet, henkilöstölle suunnatun kyselyn avulla. He suunnittelivat sekä hankkivat lounasvaunu oheislaitteineen ja suorittivat tuotevalikoiman laatimisen sekä hinnoittelun. Asiakaspalvelutehtävään valikoituneelle henkilöstölle pidettiin täydentävä koulutus liittyen palveluun. Lounasvaunutoiminnalle tehtiin lain edellyttämä omavalvontasuunnitelma. Pilottiryhmä suunnitteli ja toteutti markkinointisuunnitelman.

Haasteen työlle antoi itse vaunu, koska markkinoilta ei löytynyt tarkoitukseen sopivaa lounasvaunua valmiina. Toivomuksiemme lisäksi vaunun valmistaja joutui ottamaan valmistuksessa huomioon lain asettamat vaatimukset. Lisäksi aikataulua venytti hankintojen hoitaminen hankintatoimiston kautta.

Lounasvaunutoiminta käynnistyi syksyllä 2015. Opinnäytetyö rajattiin päättymään lounasvaunutoiminnan käynnistymiseen.

This thesis was made for an assignment given by Tampere University Hospital Food Service. The subject of the study was a lunch cart, the purpose of which is to make it easier for the staff to have their meals in their own workstations. This work covers the start, related operations and procurement of the lunch cart.

For the project a nine-person group was selected, who started to design the lunch cart pilot project. The group charted and chose the outlets with the help of a survey targeted to the staff. They planned as well as acquire the cart with attachments. They also planned the range of products and pricing. An in-house control plan, required by the legislation, was compiled for the cart. The pilot group designed and implemented a marketing plan.

A challenge to the work was the cart because a suitable lunch cart was not found on the market. Besides to the wishes of the orderer, the manufacturer of the cart had to take into account the requirements of the legislation. In Addition, the schedule was delayed because the purchases had to be made through the procurement office.

The operation was launched in the autumn of 2015. The thesis work was determined to end at the start of the lunch cart operation.

Sparad: