Haku

Seinäjoen ASMR-videomarkkinoinnin käsikirjoitus

QR-koodi

Seinäjoen ASMR-videomarkkinoinnin käsikirjoitus

Opinnäytetyö perustuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen yliopistokeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen keväällä 2019 järjestämän E-P2030 Strong Again -ideakilpailun opiskelijoiden sarjassa kolmanneksi tulleeseen ideaan Seinäjoen kaupungin markkinoimisesta ASMR-videoilla. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä, jossa tavoitteena oli työstää kilpailussa menestynyttä ideaa eteenpäin ja muokata sitä Seinäjoen matkailumarkkinointiin paremmin sopivaksi sekä tuottaa idean pohjalta käsikirjoitus, jota voidaan hyödyntää Seinäjoen ASMR-videomarkkinoinnin käytännön toteutuksessa. Työn toimeksiantajana oli Visit Seinäjoki.

Teoriaosuudessa tutustutaan ASMR-tuntemuksiin aiheesta tehtyjen tieteellisten tutkimusten kautta, tarkastellaan niiden positiivisia hyvinvointivaikutuksia, yhteyttä mindfulnessiin ja flow-tilaan sekä verrataan niitä muihin samankaltaisiin aistimuksiin. Teoriaosuudessa käsitellään myös ASMR-mediaa, ASMR-videoiden tyypillisiä sisältöjä sekä erikielisiä ASMR-yhteisöjä. Opinnäytetyössä ASMR-videoita tarkastellaan elämystuotteena ja markkinointiviestinnän keinona. ASMR-videoiden elämyksellistämiseen sovelletaan elämystuoteteoriaa, ja ASMR-videoiden hyödyntämiseen matkailumarkkinoinnissa sovelletaan markkinointiviestinnän näkökulmia.

Käsikirjoituksen suunnittelun ja sisällöntuottamisen apuna käytettiin kahta laadullista tutkimusmenetelmää, teemahaastattelua ja benchmarkingia. Teemahaastattelua käytettiin kirjoittamattoman faktatiedon keräämiseen ja asiantuntijan konsultointiin. Haastateltavina olivat opinnäytetyön toimeksiantaja sekä suomalainen ASMR-videontekijä. Benchmarkingilla haettiin inspiraatiota yrityksen toteuttamasta ASMR-markkinoinnista ja tutustuttiin ASMR-videontekijöiden käyttämiin tekniikoihin videoiden äänittämisessä.

Opinnäytetyön lopputuotteena tehdyssä käsikirjoituksessa määritellään Seinäjoen ASMR-markkinointikampanjan tavoitteet, teemat, sanoma, kanavat ja käytännön toteutuksen vaiheet. Lisäksi annetaan videoiden kuvaamiseen, äänittämiseen ja elämyksellistämiseen liittyviä ohjeita ja ideoita videoiden sisältöön ja kuvauskohteisiin.

Tallennettuna: