Haku

Pelastusopiston harjoitusalueen toiminnanohjauksen kehittäminen

QR-koodi

Pelastusopiston harjoitusalueen toiminnanohjauksen kehittäminen

Tämän opinnäytetyön tavoitteena on läpikäydä Pelastusopiston harjoitusaluetoiminnan keskeiset prosessit, jotka muodostavat toiminnanohjauksellisen perustan harjoitusalueen ylläpitotoiminnalle.

Opinnäytetyössä on tarkoitus selvittää, ovatko keskeiset harjoitusalueen toiminnanohjauksen prosessit tunnistettu ja kuvattu sekä onko niiden kuvaustaso riittävä.

Opinnäytetyössä harjoitusalueen toiminnanohjausta tarkastellaan Pelastusopiston toimintajärjestelmän osana, minkä kautta harjoitusalueen toiminnanohjauksen prosessitarpeet läpikäydään.

Opinnäytetyössä läpikäydyn harjoitusaluetoiminnan prosessitarkastelun kautta on tarkoitus saada selville, voidaanko prosesseja tarkastelemalla löytää kehitettävää toiminnanohjauksessa ja prosesseissa.

Opinnäytetyön toimeksiantajana on Pelastusopisto, jonka harjoitusalue on Euroopan mittakaavassakin laaja ja monipuolinen pelastusalan koulutusta tukeva toimintaympäristö. Harjoitusaluetta käytetään sekä ammatilliseen koulutukseen että jatko-, täydennys ja varautumiskoulutukseen sekä erilaisten viranomaisten yhteisten onnettomuusharjoitusten toteuttamiseen.

Harjoitusalue valmistui vuonna 1992, jonka jälkeen se on ollut aktiivisessa koulutuskäytössä. Aluetta ja toimintaa alueella on kehitetty eri aikoina havaittujen tarpeiden mukaisesti. Tähän toiminnan ja kokeiluiden kautta syntyneeseen tietämykseen opinnäytetyössä on tukeuduttu vahvasti.

Opinnäytetyön tuloksena harjoitusalueen toimintajärjestelmä ja keskeiset prosessit läpikäytiin ja niihin saatiin tehdyksi havaittujen kehittämistarpeiden mukaiset muutokset.

Opinnäytetyön tuloksena harjoitusaluetoiminnan keskeiset prosessit kuvattiin ja mallinnettin JHS 152 suosituksen mukaisella prosessikuvausmallilla.

Tallennettuna: