Haku

Street Food Suomessa ja liiketoimintasuunnitelma katuruokayritykselle

QR-koodi

Street Food Suomessa ja liiketoimintasuunnitelma katuruokayritykselle

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kerätä tietoa katuruoasta Suomessa ja tuottaa taustatietoa oman yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa varten.

Teoriatiedot hankittiin pääasiassa alan kirjallisuudesta, Internet-lähteistä sekä käyttäen hyväksi omaa ja alan yleistä tietoa. Tutkimusosa koostuu kyselytutkimuksesta ja sen analysoimisesta. Opinnäytetyön tekijät osallistuivat Ravintolapäivään saadakseen käytännön kokemusta ja tietoa. Kaikkia kolmea edellä mainittua osa-aluetta käytettiin päätöksenteon tukena laadittaessa opinnäytetyön empiiristä osaa liiketoimintasuunnitelmaa.

Teoriaosuudessa esiteltiin katuruokaa yleisellä tasolla, sen historiaa, myyntipaikkoja ja toimintaympäristöä Suomessa sekä opinnäytetyön tekijöiden omia kokemuksia.

Laadittu liiketoimintasuunnitelma on opinnäytetyön empiirisessä osassa, ja se käsittelee yrityksen liikeideaa, strategiaa, markkinatilannetta ja muita liiketoimintaan liittyviä suunnitelmia. Tutkimusosassa pyrittiin selvittämään kuluttajien katuruokatottumuksia ja tarpeita.

Työn tekeminen antoi hyödyllistä informaatiota katuruoasta, mahdollisista asiakkaista, liiketoiminnan alueista ja tulevaisuuden näkymistä alalla. Opinnäytetyö tukee tekijöiden käsitystä siitä, että liikkuvasta elintarvikehuoneistosta tehtävällä katuruoan myynnillä on mahdollista työllistää itsensä ja tehdä voitollista liiketoimintaa.

Tallennettuna: