Haku

Mobipol-puhelimen käyttöönotto ja käyttökokemukset Jyväskylän poliisiasemalla

QR-koodi

Mobipol-puhelimen käyttöönotto ja käyttökokemukset Jyväskylän poliisiasemalla

Mobipol-puhelimien käyttöönotto ja käyttökokemukset Jyväskylän poliisiasemalla on tutkimuksellinen opinnäytetyö. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää, ovatko uudet työpuhelimet (Mobipol-puhelimet) vaikuttaneet Jyväskylän poliisiasemalla poliisitoiminnan tehokkuuteen ja työturvallisuuteen, sekä millaiset poliisimiesten kokemukset ovat olleet niiden käytöstä. Tutkimuksen tarkoitus on myös luoda informaatiota Jyväskylän poliisiasemalle, sekä Mobipol -hankkeelle. Halusimme myös ottaa tutkimuksessa esille mahdollisia kehityskohteita. Rajasimme tutkimuksen kohdentuvan vain Jyväskylän poliisiaseman valvonta- ja hälytyssektorin sekä liikennesektorin poliiseihin. Tutkimus toteutettiin käyttämällä sekä kvalitatiivista että kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimusaineisto kerättiin haastatteluilla ja Webropol-kyselyllä. Haastatteluihin osallistui viisi ja kyselyyn vastasi 14 poliisimiestä.

Tutkimustuloksista selvisi, että Mobipol-puhelin on koettu tarpeelliseksi työvälineeksi, joka on käytössä päivittäin. Sen on huomattu vaikuttavan niin positiivisesti kuin negatiivisestikin työtehtävien tehokkuuteen sekä työturvallisuuden ylläpitoon. Ongelmakohtia uudesta työpuhelimesta on löydetty ja kehitystä odotetaan. Mobipol-puhelin on kuitenkin tervetullut uudistus, joka on tullut tukemaan päivittäistä poliisityötä.

Mobipol-puhelin, jota käsittelimme tutkimuksessamme, on sen ensimmäinen versio. Toinen versio puhelimesta on jo tämän opinnäytetyön valmistuessa otettu käyttöön. Siinä on otettu huomioon jo osa kehittämiskohteista, joita tässäkin tutkimuksessa tulee esille. Mobipol-puhelin on jatkuvan kehityksen alla, sillä tietotekniikkaa päivitetään jatkuvasti.

Tallennettuna: