Haku

Metronomin käyttö rumpalin time-harjoittelussa

QR-koodi

Metronomin käyttö rumpalin time-harjoittelussa

Opinnäytetyössäni tutkin miten eri tavoin metronomia voi käyttää osana rumpalin time-harjoittelua. Pohdin myös kuinka metronomin avulla voi kehittää rumpalin sisäistä time-käsitystä, time-käsitykseen liittyvää itseluottamusta ja analysoida oman taimin heikkouksia.

Tutkimusmenetelmänä olen käyttänyt muistelumenetelmää, jonka avulla pyrin havainnoimaan rumputuntejani Metropolian opintojen aikana. Työni keskiössä on olemassa olevan tiedon kerääminen ja sen edelleen soveltaminen. Työn liitteenä on äänite, jolle olen soittanut harjoituksia klikin kanssa.

Työni keskeisin kokemuksellinen havaintoni oli että sisäistä taimia on mahdollista vahvistaa harjoittelemalla metronomin kanssa harventamalla klikkiä johdonmukaisesti, jolloin taimivastuu siirtyy soittajalle itselleen. Arvioin, että eniten taimiin vaikuttavia tekijöitä ovat itseluottamus, rento soittotekniikka, tasainen hengitys sekä keskittymiskyky. Haastavat taimi-harjoitukset parantavat keskittymiskykyä sekä luottamusta sisäiseen taimiin. Metronomin käyttö keikalla on myös itseluottamusta lisäävä tekijä, mutta soiton aikana käytettynä klikki vie aina jonkin verran keskittymistä pois itse musiikista.

Työni tulokset auttavat minua edelleen kehittämään sisäistä taimiani ja lisäksi sain runsaasti opetusmateriaalia työelämää varten. Harjoituksia tehdessäni sain myös selkeän kuvan sekä sisäisen taimini vahvuuksista että heikkouksista. Mahdollisessa jatkotutkimuksessa haluaisin selvittää lahjakkuuden ja harjoittelun suhdetta suomalaisten huippurumpaleiden sisäisen taimin kehityksessä.

Tallennettuna: