Haku

Combining Plandent Oy’s ordering applications

QR-koodi

Combining Plandent Oy’s ordering applications

Insinöörityön tarkoituksena oli löytää suomalaiselle hammashoitolaitteita ja tarvikkeita toimittavalle yritykselle paras tapa yhdistää sen kaksi olemassa olevaa sovellusta. Sovellukset on luotu eri teknologioilla, ja yhdistetyn sovelluksen pitää sisältää kummankin sovelluksen toiminnallisuudet sekä toimia selaimella ja iPadillä.

Insinöörityössä luotiin neljä eri testisovellusta, joiden luontimenetelmiä pystyttäisiin käyttämään sovellusten yhdistämiseen. Ensimmäisessä menetelmässä luotiin verkkosivu, joka luki QR-koodeja kuvista. Verkkosivu luotiin C# -ohjelmointikielellä ja ASP.NET -sovelluskehyksellä. Toisessa menetelmässä käytettiin samoja teknologioita, mutta verkkosivu luki QR koodeja videosta. Kolmannessa menetelmässä sovelluksesta luotiin progressiivinen verkkosovellus (progressive web application, PWA). Neljännessä menetelmässä luotiin erillinen iOS -sovellus XCodessa Swift ohjelmointikielellä. iOS-sovellus käytti aiemmin luotua verkkosovellusta näyttäen kyseisen sivun, mutta QR-koodien lukeminen tapahtui iOS sovelluksessa eikä verkkosivulla.

Lopputuloksena ilmeni, että jos toista tai kolmatta menetelmää haluttaisiin hyödyntää, vanhimmat iPadit jouduttaisiin korvaamaan uudemmilla, mikäli niiden käyttöjärjestelmiä ei pystyttäisi päivittämään tarpeeksi uudeksi. Neljännessä menetelmässä käytössä oli yhä kaksi sovellusta yhden sijaan, mutta iOS-sovellusta ei tarvitsi kehittää enempää. QR-koodinen lukeminen oli nopeinta neljännessä iOS-menetelmässä eikä uusia laitteita jouduttaisi hankkimaan käytettäessä tätä menetelmää. Sovellusten yhdistämisessä on kuitenkin riskinsä, ja sellaisen kehittämiseen kuluu paljon aikaa. Prototyyppi kannattaisi luoda neljännen menetelmän mukaisella tavalla ja antaa asiakkaiden testata prototyyppiä. Testausten tulosten avulla pystyttäisiin päättämään, kannattaisiko yhdistäminen tehdä vai ei.

Tallennettuna: