Haku

Kehityspalveluiden arviointimenetelmän rakentaminen

QR-koodi

Kehityspalveluiden arviointimenetelmän rakentaminen

Tämä työ vastaa arjen ongelmaan, miten arvioida kattavasti ja luotettavasti erilaisten kehityspalveluiden toimia ja aikaan saannoksia. Alussa esitetään taustoja ja perusteita työn tarpeellisuudesta ja tekijöistä, mistä työ on saanut alkunsa. Opinnäytetyön alkuosa kertoo myös työn aikana käsiteltäviin arviointiin, mittaamiseen ja tulosten varmentamiseen liittyvistä seikoista, joilla on työn laadullisen sisällön suhteen oleellisesti merkitystä. Erilaisten työhön ja sen sisältöön vaikuttavien teemojen jälkeen kerrotaan itse työn toteuttamisesta ja toteutuksen etenemisestä. Koska työ on projektiluontoinen, on ensin kuvailtu projektin etenemistä, jonka jälkeen itse toteutuksen sisältöä ja sen toimintaa kuvataan pintapuolisesti.

Opinnäytetyönä rakennettu kattava menetelmä sisäisten ja ulkoisten kehityspalveluiden arvioinnista rakentuu selkeästi kolmen keskeisen ongelman ympärille. Ensimmäinen osa käsittelee, miten arvioida henkilön kehittymistä. Siinä perusajatuksena on kartoittaa henkilön tai ryhmän lähtötilanteen mukainen osaaminen, arvioida henkilön aikaansaama muutos sekä pois sulkea markkinoiden mahdollisia vaikutuksia kehittymisen laatuun ja luonteeseen nähden. Toisessa osassa keskitytään kahteen ongelmaan. Ensimmäisen ongelman lähtökohta on, miten arvioida kehityspalvelun tilaajan omaa kykyä määritellä oikeat tarpeensa ja niihin kaipaamansa avun luonteen. Toinen ongelma käsittelee kysymystä, miten arvioida kehitystyön soveltuvuutta palvelua tilaavan tarpeeseen. Kolmannessa osassa arvioidaan palvelun tarjoajan ammatillisia ominaisuuksia ja kykyjä hoitaa annettua kehitystehtävää odotusten mukaisesti.

Opinnäytetyön aikaan saannos, arviointimenetelmä, luokitellaan kolmeen osaan, joista kustakin osasta kerrotaan niiden toimintaperiaatteet ja sisällöllinen tyyli. Näistä osista kerrotaan niiden käyttötarkoitus ja käyttötavat. Niistä kerrotaan miten ne toimivat itsenäisinä arviointiosina sekä yhdessä isompana kokonaisarviona. Opinnäytetyön lopussa kerrotaan vielä miten tätä työtä ja kehiteltyä arviointimenetelmää voidaan soveltaa ja hyödyntää tulevaisuudessa.

Tallennettuna: