Haku

Ravintolan palvelukonseptin kehittäminen päivittäisjohtamisen avulla. Esimerkkinä ravintola Johannes

QR-koodi

Ravintolan palvelukonseptin kehittäminen päivittäisjohtamisen avulla. Esimerkkinä ravintola Johannes

Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyön pääongelmana tutkittiin, miten päivittäisjohtamisen avulla voidaan kehittää ravintolan palvelukonseptia. Esimerkkinä oli ravintola Johannes. Ravintola Johannes tilasi tämän opinnäytetyön kehittääkseen palvelukonseptiaan päivittäisjohtamisen avulla. Teoriaosuuden alaongelmina opinnäytetyössä on strategian tarkoitus, palvelukonseptin määritys, päivittäisjohtaminen ravintolassa sekä siihen liittyvät työkalut kuten perehdytysopas, työnkuvaukset ja ravintolan info-kansio.

Tutkimukselle kerättiin taustatueksi teoriaa palvelukonseptista sekä strategiasta. Itse tutkimus tehtiin käyttämällä strukturoimatonta tutkimushaastattelua. Haastatteluihin valittiin kuusi ravintolan toimintaan oleellisesti vaikuttavaa henkilöä. Haastatteluiden kautta saadun aineiston avulla valmistettiin ravintolan henkilökunnan työnkuvaukset, perehdytysopas sekä ravintolan info-kansio, joka sisältää tärkeää tietoa ravintolan toiminnasta ja säännöistä.

Ravintolan info-kansion avulla työntekijät voivat tarkistaa työnkuvauksia tai muita ravintolan tietoja sekä työhön liittyviä asioita. Kansiosta löytyvät myös ravintolan käyttäytymissäännöt, henkilökuntaedut, organisaatiokaavio sekä pelastussuunnitelma. Kansioon lisätty perehdytysopas helpottaa myös uusien työntekijöiden perehdyttämistä ja takaa kaikille samantasoisen perehdytyksen. Noudattamalla perehdytysopasta ei uudelle työntekijälle jää epäselväksi, miten ravintolassa toimitaan erilaisissa tilanteissa. Päivittämällä kansiota esimiehet säästyvät jatkuvilta epätietoisuuksilta jatkossa, ja tämä vapauttaa heitä muihin tehtäviin. Kansion päivittäminen on jatkossa tärkeää myös sen toimivuuden kannalta. Ravintolassa tapahtuu muutoksia melko usein, joten päivittämällä kansiota sinne ei jää vanhoja ja jo pois käytöstä olevia toimenpiteitä.

Ravintolan info-kansiosta on saatu myös paljon positiivista palautetta sen sisällöstä sekä asianmukaisuudesta. Siitä on ollut apua ravintola Johanneksen henkilökunnan päivittäisrutiineista suoriutumisessa. Myös työnkuvausten olemassaolo on helpottanut henkilökunnan toimintaa.

Tallennettuna: