Haku

Resto2018-Alumnipäivän onnistumisen arviointi ja kehittäminen osallistujanäkökulmasta

QR-koodi

Resto2018-Alumnipäivän onnistumisen arviointi ja kehittäminen osallistujanäkökulmasta

Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Resto-tietotaitokilpailut, joka on jokavuotinen restonomien suomenmestaruuskilpailu. Resto-tietotaitokilpailussa otetaan mittaa restonomien matkailu- ja ravitsemusalan tiedoista ja taidoista ja sen tarkoituksena on tuoda restonomi käsitettä ja alaa näkyvämmäksi. Kilpailun järjestäjäkorkeakoulu vaihtuu vuosittain ja tänä vuonna kilpailun järjestivät Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksen opiskelijat.

Tänä vuonna Resto-tietotaitokilpailuihin sai osallistua ensimmäistä kertaa myös jo korkeakoulusta valmistuneet restonomit eli alumnit, joille järjestettiin oma kilpailunsa – Resto2018-Alumnipäivä. Tämän opinnäytetyön kirjoittaja oli toinen Alumnipäivän järjestäjistä. Opinnäytetyössä keskitytään Alumnipäivän onnistumisen arviointiin ja tapahtuman kehittämiseen osallistujanäkökulmasta. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Alumnipäivän osallistujien osallistujakokemusta sekä kerätä tietoa tapahtuman kohderyhmän odotuksista tapahtumalle, jotta tapahtumaa voitaisiin kehittää seuraavaa vuotta varten. Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda tutkimustulosten pohjalta kehitysehdotukset, joita toimeksiantaja voi hyödyntää vuoden 2019 Alumnipäivän järjestämisessä paremmin kohderyhmän odotuksia vastaavaksi.

Opinnäytetyö keskittyy kolmeen tutkimuskysymykseen: 1. Millainen on onnistunut tapahtuma? 2. Kuinka onnistunut Alumnipäivä oli tapahtumana osallistujan näkökulmasta? ja 3. Miten Alumnipäivää voidaan kehittää kohderyhmälle sopivammaksi? Opinnäytetyön tietoperusta pohjautuu pitkälti näihin kolmeen kysymykseen. Tietoperustassa käsitellään sitä, miten järjestetään onnistunut tapahtuma siitä näkökulmasta, miten osallistujat tapahtuman kokevat. Tapahtumalle tulee asettaa tavoitteet, jotka tähtäävät osallistujien tyytyväisyyteen ja näin tapahtuman onnistumiseen. Tämän jälkeen tietoperusta keskittyy siihen, mistä osallistujakokemus muodostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat osallistujan kokemukseen sekä osallistujan tyytyväisyyteen tapahtumassa.

Osallistujakokemusta ja osallistujien tyytyväisyyttä Resto2018-Alumnipäivään tutkittiin pääasiassa kyselytutkimuksen avulla. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää Alumnipäivän osallistujien tyytyväisyyttä tapahtuman eri osa-alueisiin, selvittää mitkä tekijät ovat tärkeimpiä osallistujille tapahtuman onnistumisen kannalta sekä tutkia osallistujien odotusten täyttymistä. Tapahtuman kehittämistä varten käytettiin kyselyn lisäksi toisena tutkimusmetodina haastattelua. Haastattelun kohteena olivat tänä vuonna valmistuvat restonomit, jotka ovat yksi mahdollisesta kohderyhmästä vuoden Resto2019-Alumnipäivän osallistujiksi. Haastattelun tarkoituksena oli selvittää, mitä kohderyhmä odottaa Alumnipäivältä ja miten tapahtumaa voitaisiin kehittää enemmän kohderyhmälle sopivammaksi. Päätutkimusmetodien lisäksi tutkimuksessa käytettiin vielä kolmantena metodina havainnointia. Tutkimustulosten perusteella saatiin selville, kuinka onnistunut Alumnipäivä oli osallistujien mielestä ja onnistuttiinko asetetuissa tavoitteissa. Tutkimustulosten perusteella luotiin myös kehitysehdotukset ensi vuoden Alumnipäivän kehittämistä varten.

Tallennettuna: