Haku

Building Organisational Interoperability and Situation Awareness for Crisis Management – The KRIVAT Framework

QR-koodi

Building Organisational Interoperability and Situation Awareness for Crisis Management – The KRIVAT Framework

Tämä opinnäytetyö on kirjoitettu osana opintoja Laurea-ammattikorkeakoulun englanninkielisessä turvallisuusalan koulutusohjelmassa. Työn toimeksiantaja on Suomen Erillisverkot-konserni, joka Krivat-konseptin ylläpitäjänä myös hyötyy työstä toiminnan kehityksessä.

Tämän työn tavoitteena oli kehittää Krivat-yhteisön sisäistä yhteistoimintaprosessia. Krivatin kohdeorganisaatiot tunnistavat tarpeen Krivatille ja ovat sen myös ilmaisseet eri yhteyksissä, mutta ovat kaikesta huolimatta epäileväisiä konseptin käyttöönotossa. Tämä työ tutkii kahta mahdollista ratkaisua ongelmaan käyttäen toimintatutkimusta ja benchmarkingia tukenaan.

Toimintatutkimuksella perehdyttiin Krivatin käyttäjäkoulutukseen. Tutkimuksen aikana tarkkailtiin kolmea eri käyttökoulutustapahtumaa, jotka toimivat meteriaalina kehitykselle ja pohdinnalle.

Benchmarkingin avulla pyrittiin selvittämään kriisinhallintaharjoitusten mahdollisuuksia toimia osallistujien aktivoijana Krivatin ytheistoiminnassa. Benchmarkingia varten lähetettiin kyselytutkimus valikoidulle ryhmälle heidän onnistuneista harjoituskokemuksistaan, sekä tarkkailtiin päivän kestänyttä harjoitusta.

Opinnäytettä varten tehty teoriakatsaus tarjosi runsaasti oivalluksia Krivatin kehitystä varten, kuten myös työtä varten toteutetut tutkimukset. Toimintatutkimus osoitti käyttäjäkoulutuksen olevan tärkeä vaihe Krivatin käyttöönotossa, mutta osoitti myös että tapahtuman on oltava käyttäjiä aktivoivampi ja osallistavampi. Benchmarkingin perusteella todettiin että Krivatia varten ei kannata kehittää omaa erillistä harjoitussarjaa, sillä monet jo olemassa olevat harjoitukset voisivat käyttää Krivatia työkalunaan.

Tallennettuna: