Haku

Ohjausvideo Lastenklinikan LEIKO-toiminnasta 7-10-vuotiaalle lapsipotilaalle ja vanhemmille

QR-koodi

Ohjausvideo Lastenklinikan LEIKO-toiminnasta 7-10-vuotiaalle lapsipotilaalle ja vanhemmille

Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa ohjausvideo Lastenklinikalle LEIKO-yksiköstä osastolle LK8. Ohjausvideo ohjaa 7—10 vuotiaita lapsia valmistautumaan LEIKO-yksikön kautta mentävään toimenpiteeseen. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää potilasohjausta osastolla LK8. Opinnäytetyö liittyi Laurea ammattikorkeakoulun ja HUS:n väliseen Ohjaus hoitotyössä- hankkeeseen. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää potilasohjausta osastolla LK8.

Potilasohjauksen perusta tulee sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännöstä, laatu ja hoito-suosituksista, ammattietiikasta ja terveys- ja hyvinvointiohjelmista. Asiakkaan ja potilaan oikeuksia ja asemaa määrittää laki, jonka mukaan asiakkaan ja potilaan on saatava riittävästi tietoa ja se on annettava ymmärrettävällä tavalla. Terveydenhuollon eettisissä periaatteissa määritellään ohjauksen olevan olennainen osa hoitotyötä.

Ohjausvideo toimii hyvänä ohjausmenetelmänä lapsille ja heidän vanhemmilleen. Videon kautta kohderyhmä tavoitetaan helposti ja nopeasti. Teoriapohjana opinnäytetyössä käytettiin kirjallisuuskatsausta. Kirjallisuuskatsauksen lisäksi videon suunnittelussa hyödynnettiin lastenklinikan osaston LK8:n hoitajien asiantuntemusta.

Opinnäytetyön käytännön asiantuntijoina toimivat LK8:n osastonhoitaja, yksi sairaanhoitaja ja yksi lähihoitaja. He auttoivat videon suunnittelussa, jotta siitä saatiin mahdollisimman tarkoituksenmukainen. Kuvauspaikkana toimi Lastenklinikan LEIKO-yksikkö sekä leikkausosasto. Kuvauksissa ei käytetty oikeita potilaita. Kuvauksiin osallistuminen perustui vapaaehtoisuuteen. Näyttelijöinä toimivat opinnäytetyöntekijä, hänen tuttavalapsensa ja LK8:n sairaanhoitaja.

Ohjausvideon laatua arvioivat osaston LK 8:n työntekijät heille jaettujen arviointikaavakkeiden kautta. Palaute videosta oli pääsääntöisesti hyvää ja video koettiin tarpeelliseksi potilas-ohjauksen tueksi.

Tallennettuna: