Haku

Kohdunpoistopotilaan hoitotyö simulaatiossa

QR-koodi

Kohdunpoistopotilaan hoitotyö simulaatiossa

Simulaatio-opetus yleistyy opiskelussa ja työelämässä. Potilassimulaation käyttö jo opiskeluaikana kehittää sairaanhoitajaopiskelijoiden ammattitaitoa, tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja ja päätöksentekotaitoja. Simulaatioharjoitus jäljittelee todellisia hoitotilanteita ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden saada kokemusta hoitotyöstä turvallisessa ympäristössä. Simulaatioharjoituksilla parannetaan myös potilasturvallisuutta.

Projektin tarkoitus oli suunnitella ja tuottaa opetusmateriaalia hoitotyönkoulutukseen simulaatio-oppimisympäristöön. Projektin tavoitteena oli kehittää ja tukea hoitotyön opiskelijoiden oppimista simulaatioharjoitusten avulla, sekä mahdollistaa opiskelijoiden monipuolinen ammattitaidon kehittyminen. Toistuvien simulaatioharjoitusten myötä opiskelijoiden kädentaidot paranevat ja potilasturvallisuus paranee. Harjoitusten myötä opiskelijat oppivat hyödyntämään työssään näyttöön perustuvaa hoitotyön toimintaa ja saavat myös valmiuksia käytännön hoitotyöhön. Sairaanhoitajaopiskelijat oppivat soveltamaan teoriatietoa käytännössä sairaanhoitajakompetenssien mukaisesti. Projektin tekijöiden tavoitteena oli oppia tuntemaan simulaatio-opetuksen erityispiirteitä ja perehtyä tilanteiden suunnitteluun.

Opinnäytetyö tehtiin projektina yhteistyössä Sky-hankkeen (Sosiaali- ja terveysalan simulaatio- ja kehittämisympäristö Kemi) ja Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluiden yksikön kanssa. Simulaatioharjoitusten suunnitelmat tehtiin naisen ja perheen hoitotyön opintojakson pohjalta. Simulaatioharjoitusten suunnitelmista pyydettiin palautetta Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosaston ja naistentautien osaston henkilökunnalta, sekä hoitotyön opiskelijaryhmältä. Hoitotyön kulku tuli opiskelijaryhmän mielestä selkeästi esille potilastilanteissa. Harjoituksissa onnistuttiin myös selkeässä tehtävänannossa. Simulaatioharjoitusten testaamisen myötä tuli selväksi, että harjoituksissa roolijakoa ja osallistujien määrää tulee miettiä tarkasti. Ennen simulaatioharjoitusten toteutusta ja niiden jälkeen on tärkeä korostaa harjoitusten päätavoitteita.

Tallennettuna: