Haku

Käyttäjälähtöinen myymäläkalustekokonaisuus vaateliikkeeseen

QR-koodi

Käyttäjälähtöinen myymäläkalustekokonaisuus vaateliikkeeseen

Työssä kartoitettiin vaatemyymäläkalusteiden ominaisuuksia ja tärkeimpiä toimintoja, joilla voidaan mahdollistaa terveellinen, tehokas ja turvallinen työympäristö sekä pohdittiin tämänhetkisten kalusteiden kehitystarpeita, jotta myymälässä olevien kalusteiden suunnitteluun keskityttäisiin jatkossa enemmän. Suunnittelutehtävänä oli suunnitella modulaarinen myymäläkalustekokonaisuus Varnerin Bikbok -konseptin vaateliikkeeseen Kauppakeskus Jumboon.

Kalusteiden suunnittelua varten kerättiin tietoa haastattelun avulla ja lisäksi aineistona olivat erilaiset aiheeseen liittyvät säädökset ja lait sekä artikkelit. Haastattelun vastauksien perusteella kalusteet eivät aja asemaansa ja ne koetaan jopa työtä hankaloittaviksi tekijöiksi. Vastauksien mukaan epäkohtia ei kuitenkaan pidetä yrityksen johdossa merkittävinä.

Suunnittelutyössä työskentelymenetelminä käytettiin luonnospiirtämistä käsin ja koneella, moodboard-työskentelyä materiaalisuunnittelussa ja visualisoinnissa sekä 3D-mallinnusta lopullisten kalustesuunnitelmien ja -kokonaisuuksien visualisoinnissa. Lopputuloksena syntyi kahdeksan erilaista työtä tukevaa kalusteyksikköä, jotka ominaisuuksiltaan vastaavat työn tarpeita ja kokonaisuutena toimivat saumattomassa yhteistyössä. Kalusteiden muokattavuus mahdollistaa niiden käytön monessa alan liikkeessä brändin visuaalisesta ilmeestä tai tyylistä huolimatta.

Jokainen vaateliike tarvitsee toimiakseen työhön soveltuvat kalusteet. Ne eivät kuitenkaan ole asia, johon kiinnitetään tarpeeksi huomiota, sillä kalusteiden suunnitteluun sekä hankintaan vaikuttaa suuresti raha. Haasteena on nostaa työntekijöiden hyvinvointi ja työmotivaation kasvattaminen samalle viivalle tuloksellisen myynnin kanssa. Tulevaisuudessa tehtävää on paljon, jotta näihin tavoitteisiin voidaan päästä.

Tallennettuna: