Haku

Tarinallistaminen asiakaskeskeisessä mielikuvamarkkinoinnissa

QR-koodi

Tarinallistaminen asiakaskeskeisessä mielikuvamarkkinoinnissa

Maailma elää elämystarpeiden aikakautta. Kauppaa on käyty maailmassa kautta historian. Tavat muuttuvat, kuten ihmisten tarpeet. Markkinoinnissa tarvitaan nyt mielikuvia ruokkivia tarinoita, joihin samaistua ja saada tunnetasonkokemuksia palveluista. Yritykset kilpailevat toistensa kesken.

Tämän opinnäytetyön tarkoitus on ollut tutkia miten tarinallistaminen auttaa yritystä. Mitä se tuo yrityksen sisälle? Miten tarinallistaminen rakennetaan ja millaisin keinoin? Tarinallistaminen voi olla riski, jos siihen panostetaan ja panostus ei onnistu, riittämättömän valmistautumisen puutteesta.

Tarinat, ovat läpi aikakausien opettaneet seuraavaa sukupolvea selviytymään ja sitomaan heimon yhteen. Samoin nykyihmiset janoavat elämyksiä ja sisältörikkautta kokemuksiinsa.

Opinnäytetyö on toteutettu konstruktiivisesti, kirjallisuuskatsaus tutkimusmenetelmänään, aineisto on hankittu tarinallistamisen- kirjallisuudesta, kolmen tutkimuskysymyksen avulla.

Aineiston analysointi toteutettiin teoriaohjaavalla sisällönanalyysilla. Tutkimusongelmaan saatiin vastaus, joten ratkaisu löytyi. Tarinallistamisesta on hyötyä ensisijaisesti sitouttamaan yritystä ja asiakkaita tarinallistamisen keinoilla. Prosessi lähentää organisaation sisäistä yhteisöä ja tarinalla saadaan asiakkaan kanssa vuorovaikutus syvemmäksi, emotionaalinen taso samaistuttaa asiakkaan ja hän sitoutuu paremmin palveluun ja tuotteeseen. Viestinnän- ja vuorovaikutuksen vaikutus on vahva ja tuottaa luottamusta.

Tutkimus- ja kehitystyön konstruktiona on aineiston tulkinnan pohjalta tehty tarinallistamisen työkalu, jossa on tiivistetysti lueteltuina tavoitteet ja tehokeinot.

Teemat on käyty läpi 4- portaisen mallin mukaan, mitä yritys saavuttaa asiakkuudesta tarinallistamisen avulla.

Tallennettuna: