Haku

Kuntoutussuunnittelijan näkemyksiä työeläkekuntoutuksena toteutettavasta työkokeilusta

QR-koodi

Kuntoutussuunnittelijan näkemyksiä työeläkekuntoutuksena toteutettavasta työkokeilusta

Työeläkekuntoutuksena toteuttavan ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat ovat usein työ¬uran¬sa käännekohdassa. Terveydellisistä syistä johtuen, aiempi työ ei ole enää entisen kaltaisena hänelle mahdollista ja uusi työ on vielä usein tarkentumatta. Kyseisissä tilan¬teissa työkokeilu on ammatillisen kuntoutuksen keskeinen työväline.

Opinnäytetyön tavoitteena oli pääpiirteittäin kuvata Opteamin Työkokeilu palvelun toimin¬tamalli kuntoutussuunnittelijan näkökulmasta. Opinnäytetyössäni on kuvattuna tavan¬omaista reittiä kulkeva Työkokeilu palvelun asiakasprosessi, sekä kaksi toteutunutta asia-kas¬prosessia. Tämän lisäksi opinnäytetyössä on kuvattuna kuntoutukseen, työeläkekuntou¬tukseen, asiakastyöhön sekä työ- ja toimintakykyyn liittyvää teoriatietoa. Kyseessä oli lähin¬nä toiminnallinen opinnäytetyö.

Opinnäytetyön tavoitteena oli toimia osana Työkokeilu palvelun kehittämistä ja asiakas-prosessien jäntevöittämistä. Asiakastyötä kuvaavien prosessien myötä on helpompi hahmot¬taa Työkokeilu palvelun kokonaisuus ja se puolestaan auttaa tunnistamaan kuntou¬tusuunnittelijan työnkuvaa. Opinnäytetyössä pyrin nostamaan esille asioita, jotka vaikutta¬vat asiakasprosessien etenemisiin. Näiden tekijöiden esille nostamisen tavoitteena oli löytää palvelun tuottamisen kriittisiä pisteitä ja tarkastella pystytäänkö näihin tekijöihin vaikuttamaan. Tavoitteena on, että opinnäytetyötä voidaan jatkossa käyttää Opteamilla ammatillisen kuntoutuksen perehdyttämismateriaalina. Työhön perehtyjän on mahdollista poimia mate¬riaalista se tieto, mikä häntä hyödyttää parhaiten, sopii hänen omiin arvoihinsa ja tapaansa tehdä työtä.

Tallennettuna: