Haku

Tapaamispaikka etävanhemmuuden tukena : Asiakas- ja työntekijälähtöinen kehittämistutkimus Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry: n tapaamispaikkapalvelusta

QR-koodi

Tapaamispaikka etävanhemmuuden tukena : Asiakas- ja työntekijälähtöinen kehittämistutkimus Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry: n tapaamispaikkapalvelusta

Opinnäytetyössä tutkittiin Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n tapaamispaikan kehittämisalueita asiakas- ja työntekijä näkökulmasta. Tutkimuksella selvitettiin (1) asiakkaiden tyytyväisyyttä tapaa-mispaikan eri laatutekijöihin, (2) asiakkaiden kokemia kehittämiskohteita palvelussa sekä (3) kehit-tämiskohteita työntekijöiden näkökulmasta.

Tutkimus oli sekä kvantitatiivinen että kvalitatiivinen. Kvantitatiivinen osuus (kysymys 1) keräsi tietoa asiakkaiden tyytyväisyydestä tapaamispaikan laatutekijöihin asteikkokysymyksillä. Kvalitatiivisesti kerättiin tietoa tapaamispaikan kehittämiskohteista sekä asiakkailta että työntekijöiltä (kysymykset 2 ja 3). Tulosten perusteella saatiin tietoa siitä, millaisena asiakkaat kokevat tapaamispaikan eri laatutekijät sekä siitä, mitä kehittämiskohteita löytyi niin asiakas kuin työntekijänäkökulmasta tarkasteltuna.

Tuloksista kävi ilmi että asiakkaat kokevat tapaamispaikkapalvelun hyvänä. Suuria eroja ei vastaajien kesken ollut kysyttäessä tapaamispaikan laatutekijöistä. Asiakkaiden esittämiä kehitysideoita tuloksista ilmeni vähäisesti, kun taas työntekijöiden näkemyksistä kertyi aineistoa huomattavasti enemmän. Saatujen tulosten vertailussa asiakkaat ja työntekijät ovat varsin samoilla linjoilla siitä, mikä on hyvää ja missä on kehitettävää. Keskeisimmät kehittämistarpeet aineistoon pohjautuen asiakasnäkökulmasta ovat tiedonkulussa ja palveluohjauksessa, kun taas työntekijöiden näkökulmasta toimintaresurssien puute on suurin kehityshaaste.

Tallennettuna: