Haku

Keski-Suomen ruokaverkostossa on mahdollisuuksia – Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategia 2022–2027

QR-koodi

Keski-Suomen ruokaverkostossa on mahdollisuuksia – Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategia 2022–2027

Tämä asiakirja esittelee Keski-Suomen ruokaverkoston kehittämisstrategian ohjelmakaudelle 2022–2027. Strategia on tuotettu yhteiseksi kehittämisen suunnitelmaksi kaikille Keski-Suomen ruokaverkoston ja sen rajapintojen toimijoille. Sen mukaan visio on: ”Keskisuomalainen ruokaverkosto tuottaa yhteistyöllä aitoja makuja, elämyksiä ja hyvinvointia kannattavasti, kestävästi ja luotettavasti”. Toimintaa ohjaa yhteisesti tunnistettu ja sovittu arvopohja: yhteistyö, korkea laatu ja vastuullisuus. Kehittämisen painopisteiksi on valittu neljä pääteemaa: 1) yhteistyöllä eteenpäin 2) jatkuvuus ja tiedon sekä osaamisen kehittäminen 3) uudistuva ruokakulttuuri ja 4) kasvu, kehittäminen ja saatavuus.

Strategia on työstetty yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen, Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen, Gradian, JAMKin, yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. Taustalla ovat maaseudun alueellinen kehittämisohjelmatyö, päivitetty Lähiruokaohjelma (MMM), valtakunnalliset ruoka-alan selvitykset ja kehittämistoimet, Keski-Suomen ruokaketjun toimintaympäristöselvitys, sidosryhmien työpaja- ja strategiatyöryhmän työskentely.

Strategiatyötä on koordinoinut Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -yhteistyöhanke. Hanketta on rahoittanut Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan unionin maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tallennettuna: