Haku

RATSASTUSTERAPIAA JA SOSIAALIPEDAGOGISTA HEVOSTOIMINTAA TARJOAVIEN YRITTÄJIEN NYKYTILANNE SUOMESSA

QR-koodi

RATSASTUSTERAPIAA JA SOSIAALIPEDAGOGISTA HEVOSTOIMINTAA TARJOAVIEN YRITTÄJIEN NYKYTILANNE SUOMESSA

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa, mitä ratsastusterapia ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta tarkoittavat. Opinnäytetyön tarkoituksena oli myös selvittää ratsastusterapiaa ja sosiaalipedagogista hevostoimintaa tarjoavien yrittäjien nykytilannetta Suomessa. Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa tietoa ratsastusterapian ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan kehittämiseksi ja yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.

Opinnäytetyö toteutettiin kvantitatiivisesti eli määrällisesti. Kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä valittiin, koska opinnäytetyöllä haettiin yleistettävää tietoa ratsastusterapiasta ja sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta. Opinnäytetyön aineistonkeruumenetelmänä oli sähköinen strukturoitu kyselylomake, jossa oli lisäksi yksi avoin kysymys. Wepropol-verkkokyselyn etuna on pidetty sen nopeutta, joustavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Sen on myös todettu mahdollistavan laajan tutkimusjoukon tavoittamisen maantieteellisesti sekä kulttuurillisesti. Kohderyhmän muodostivat n. 22 Suomen ratsastusterapeutit ry:een kuuluvaa ratsastusterapeuttia sekä Sosiaalipedagoginen hevostoimintayhdistys ry:een kuuluvaa täydennyskoulutuksen käynyttä hevosalantoimijaa. Aineiston tuloksia on kuvattu frekvenssein ja prosenttiosuuksin.

Opinnäytetyön tulosten mukaan kuntouttavaa ja ennaltaehkäisevää hevostoimintaa tarjoava yritys toimii yksityisenä. Se tarjoaa palveluita pääosin käytöshäiriöisille ja liikuntavammaisille. Palveluiden kehittämisen kannalta yrittäjät pitivät tärkeänä, että saataisiin lisää tutkimustuloksia ja näin palveluiden tunnettavuutta saataisi lisättyä.

Yhdeksi jatkotutkimusaiheeksi ehdotetaan ratsastusterapian ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan vaikuttavuuden tutkimista hoitotyön näkökulmasta.

Tallennettuna: