Haku

Lisäarvon tuottaminen asiakkaalle ProAgria Hämeessä

QR-koodi

Lisäarvon tuottaminen asiakkaalle ProAgria Hämeessä

Tämä opinnäytetyö käsitteli lisäarvon tuottamista asiakkaalle. Työn toimeksiantaja oli ProAgria Häme, joka tarjoaa maatalouteen ja maaseutuyrittäjyyteen liittyviä asiantuntijapalveluja. Asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan tyytymättömien asiakkaiden määrä ProAgria Hämeessä on lisääntynyt. Nämä asiakkaat eivät koe saavansa riittävästi rahalleen vastinetta eikä toivottua lisäarvoa synny. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mitä asiakkaat asiantuntijapalvelulta odottavat, mitkä asiat tuottavat heille lisäarvoa.

Opinnäytetyön teoriaosio perustui asiakkuuksien johtamiseen, asiakkaan arvontuotantoon sekä asiakkuuden arvoon liittyvään kirjallisuuteen. Opinnäytetyön tutkimusosio oli kvalitatiivinen ja kohderyhmiä oli kaksi: ProAgria Hämeen asiakkaat ja ProAgria Hämeen asiantuntijat. Asiakkailta tutkimusaineisto kerättiin puolistrukturoitujen teemahaastattelujen kautta. Asiantuntijat vastasivat avoimiin kysymyksiin sähköisen lomakkeen välityksellä.

Tutkimuksen perusteella asiakkaat odottavat, että ProAgria Hämeen asiantuntijoilla on viimeisin tieto asioista ja tulevaisuutta osataan ennakoida. Asiantuntijatyön suurin haaste on asiantuntijoiden välinen vaihtelu osaamisen ja kokemuksen tasossa. Merkittävin asiantuntijapalvelusta saatava lisäarvo on se, että asiantuntijan avulla asiakas säästää aikaa ja kustannuksia sekä lisää yrityksensä tuottavuutta. Lisäarvo ei aina ole nähtävissä heti, mikä hankaloittaa palvelusta saatavan hyödyn tunnistamista.

Tutkimus osoitti, että asiantuntijoiden tulee oppia kertomaan asiakkaalle, mitä hyötyä asiakas saa palvelun ostamisesta. Lisäksi asiantuntijoita on tarpeen kouluttaa ammattiosaamisessa sekä myynti- ja markkinointiosaamisessa. ProAgrian asiakkaat tulisi laittaa arvojärjestykseen niin, että parhaimmat heistä tunnistettaisiin. Kun kannattavimmat asiakkaat saavat käyttöönsä osaavimmat asiantuntijat, lisääntyy molemminpuolinen tyytyväisyys ja menestys.

Tallennettuna: