Haku

Työaikakirjanpitosovelluksen luominen nykyaikaisilla sovelluskehitystyökaluilla

QR-koodi

Työaikakirjanpitosovelluksen luominen nykyaikaisilla sovelluskehitystyökaluilla

Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, miten verkkosovellus kannattaa toteuttaa suosituimpia web-ohjelmointityökaluja hyödyntäen. Opinnäytetyössä syntyy produktina työaikakirjanpitosovellus, jonka onnistumista selvitetään mittaustutkimuksen avulla. Tutkimustulosten pohjalta syntyy johtopäätös produktin kehityksen onnistumisesta. Opinnäytetyön tuloksista hyötyvät kaikki ohjelmoijat ja yritykset, jotka haluavat parantaa sovelluskehitysprosessiaan ja nykyaikaistaa web-ohjelmointityökalujaan.

Opinnäytetyön tietoperustassa selvitetään työaikaan liittyviä taustoja ja työajanseurantaa. Työajan lisäksi, tietoperustassa selvitetään sovelluskehitykseen liittyviä asioita, kuten sovellusarkkitehtuuria ja erilaisia ohjelmointityökaluja. Opinnäytetyössä ei käsitellä erikseen frontend-ohjelmointiin liittyviä asioita eikä sovelluksen julkaisu- tai tuotteistamisprosesseja.

Opinnäytetyön empiria koostuu kahdesta osasta: opinnäytetyössä syntyneen produktin kehitysvaiheiden raportoinnista ja produktin mittaamisesta. Opinnäytetyön produktina syntyi työaikakirjanpitosovellus, josta on raportoitu projektin taustat sekä suunnittelu- ja ohjelmointivaiheita. Produktin toteutus alkoi marraskuun alussa vuonna 2017, joulukuu oli taukoaikaa ja kehitys päättyi tammikuun lopulla vuonna 2018.

Empirian mittausosiossa taas selvitetään produktin ja vastaavanlaisen tuotteistetun sovelluksen toiminnallisuuksiin kuluvaa aikaa. Mittaustutkimukseen osallistui viisi henkilöä (n = 5), joista syntynyt aineisto on analysoitu kvantitatiivisten ja kvalitatiivisten analysointi menetelmien avulla. Mittaustilaisuudet järjestettiin 19.3. – 25.3.2018 välisenä aikana.

Mittaustulosten pohjalta lopulta ilmenee, että tärkeimmät toiminnallisuudet toimivat nopeammin opinnäytetöiden produktissa. Tuloksista ilmeni myös, että osa toiminnallisuuksien suorituksista onnistui nopeammin vertailtavassa sovelluksessa. Tulosten pohjalta syntyi lopulta johtopäätös, jonka mukaan produktin toteutus onnistui paremmin kuin mitä oli odotettu sekä käytetyt kehitysmenetelmät ja työkalut sopivat projektiin.

Tallennettuna: