Haku

PERHEIDEN AJATUKSIA LIIKKUVASTA NUORISOTYÖSTÄ : Kartoitus Mobiilinuorkka-hankkeelle

QR-koodi

PERHEIDEN AJATUKSIA LIIKKUVASTA NUORISOTYÖSTÄ : Kartoitus Mobiilinuorkka-hankkeelle

Joensuu, Nea & Pirkkalainen, Anne. Perhe osana Keravan nuorisotyön kehittämistä. Mobiilinuorkka-hanke. Diak Etelä, Järvenpää, kevät 2015, 57 s., 1 liite. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sosiaalialan koulutusohjelma, sosionomi (AMK) + lastentarhanopettajan virkakelpoisuus.

Opinnäytetyö on tehty osaksi Keravan nuorisopalveluiden kehittämishanketta, jossa luodaan uudenlainen liikkuvan työn malli osaksi nuorisotyötä. Opinnäytetyön tavoitteena on saada keravalaisten perheiden näkökulmaa hankkeen toteutukseen ja tuoda esille hankkeen työryhmän ja vanhempien yhteistyön merkitys hankkeen kehittämisvaiheessa sekä nuorten kanssa tehtävässä työssä.

Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä keskeisiä käsitteitä ovat kasvatuskumppanuus ja liikkuva nuorisotyö sekä sen kehittäminen. Katsauksen tarkoituksena on kuvata tiiviisti liikkuvaa nuorisotyötä, nuorisotyön kehittymistä sekä perheen merkitys hankkeessa ja nuorisotyössä yleisesti. Työssä kuvaamme perhetyön kehittymistä toimintamuotona sekä siihen vaikuttaneita tekijöitä. Katsaus esittää myös kysymyksiä Mobiilinuorkka-hankkeen järjestämisestä ja pohtii hankkeen kehittämistarpeita perhehaastatteluiden pohjalta. Lisäksi sivutaan laajempia nuorisotyön kehittämisen näkökulmia, jotka liittyvät olennaisesti myös Mobiilinuorkka-hankkeen tulevaisuuteen.

Hankkeen kohderyhmänä ovat 13–17-vuotiaat nuoret. Tuodaksemme esiin perheiden näkökulmaa haastattelimme keravalaisia perheitä. Haastattelu toteutettiin avoimena haastatteluna, jossa käytimme keskustelun johdatteluna apukysymyksiä. Haastattelu oli kvalitatiivinen eli laadullinen. Kartoitimme perheiden mielipiteitä hankkeesta ja siitä, mitä siinä tulisi kehittää, jotta se olisi perheiden kannalta hyödyllinen ja turvallinen palvelu heidän lapsilleen. Haastattelujen analysointi näkyy läpi opinnäytetyön tuoden perheiden näkökulman esiin opinnäytetyössämme. Haastatteluiden pohjalta tärkeimmiksi kehittämisen kohteiksi nousivat, paikat, joissa liikkuva nuorisotila kiertää, sekä välineet, jotka saisivat nuoret ja lapset osallistumaan toimintaan. Perheet nostivat myös kunnallisen työn merkityksen yhdeksi tärkeäksi asiaksi. Julkisen sektorin toimijoilta ei saisi viedä kaikkia resursseja, jotta toiminnan järjestäminen pysyisi edelleen laadukkaana ja edullisena kuluttajilleen.

Tallennettuna: