Haku

Palliatiivisen potilaan kivunhoito, kokonaisvaltainen tuki sekä hoidon rajaukset ja linjaukset

QR-koodi

Palliatiivisen potilaan kivunhoito, kokonaisvaltainen tuki sekä hoidon rajaukset ja linjaukset

Opinnäytetyömme tarkoitus oli järjestää koulutustilaisuus Kitinkannuksessa palliatiivisesta hoidosta. Kitinkannus on ympärivuorokautinen yksikkö, joka panostaa vaativaan lääkinnälliseen laitoskuntou tukseen, neurologiseen kuntoutukseen, avokuntoutukseen ja asumispalveluihin. Kartoitimme lyhyen kyselyn avulla osaston hoitohenkilökunnalta, millaista uutta osaamista he tarvitsevat palliatiivisesta hoidosta. Tavoitteenamme oli vahvistaa kyseisessä yksikössä hoitohenkilökunnan tietoutta palliatii visesta hoidosta ja edistää palliatiivisen potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Tavoitteenamme oli myös lisätä uutta, ajankohtaista tietoa palliatiivisesta hoidosta Kitinkannuksen hoitohenkilökunnalle.

Järjestimme puolentoista tunnin mittaisen koulutustilaisuuden, joka sisälsi tunnin teoriaosuuden. Sen jälkeen syvennyimme potilastapauksiin palliatiivisen hoidon näkökulmasta. Lopuksi Soiten Palliatii visen poliklinikan sairaanhoitaja kertoi omasta työnkuvastaan ja poliklinikan toiminnasta. Vallitse van Covid-19 -tilanteen vuoksi päädyimme pitämään koulutuksen etätilaisuutena.

Koulutuksen aiheet valikoituivat Kitinkannuksen hoitohenkilökunnan osaamistarpeiden mukaan. Teoriaosuudessa käsittelimme seuraavia aiheita palliatiiviseen hoitoon liittyen: palliatiivisen hoidon määritelmä, hoitajien osaamisvaatimukset palliatiivisessa hoidossa ja palliatiivisen potilaan kivun hoito, mikä sisälsi lääkkeellisen sekä lääkkeettömän kivunhoidon. Lisäksi aiheena oli psykososiaali nen tuki, henkinen ja hengellinen tuki sekä hoitosuunnitelma ja hoitolinjaukset.

Tilaisuuden lopussa pyysimme palautetta kahdella kysymyksellä: ”Mitä sait koulutuksesta työhösi?” sekä ”Vastasiko koulutus odotuksiasi?” Kaikki kokivat, että koulutus vastasi erittäin hyvin odotuksia ja koulutuksesta saivat uutta tietoa palliatiivisen potilaan hoidosta sekä erityisesti kivunhoidosta. PAINAD-mittari koettiin uudeksi hyväksi työkaluksi. Lähetimme Kitinkannukseen ennakkomateri aalina PowerPoint-esityksen, ja näin ollen se jäi hoitoyksikön omaan käyttöön. Projektimme toteutui aikataulun ja suunnitelman mukaisesti. Huomasimme projektin edetessä itsessämme ammatillista kasvua. Tätä opinnäytetyötä voi hyödyntää jatkossa vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestettäessä ja suunniteltaessa.

Tallennettuna: