gelé-kuppi
gelé-kuppi
fyysinen kuvaus: Kapealta jalkarenkaalta nouseva, pyöristyvä, kannellinen ja korvallinen jälkiruokakuppi. Ohutuurteinen pinta, ylä- ja alareuna sekä kannen ja korvan reunat purppuran punaiset. Nuppina purppuran punainen marja, sivulla kukkakimppuja jossa purppuran punaisia, vaalean sinisiä ja keltaisia kukkia.
Tallennettuna:
Aineistotyyppi |
---|
Esine |
Organisaatio |
Suomen kansallismuseo |
Kokoelma |
Historialliset kokoelmat Armfeltin kokoelma |
Tunniste |
H26069:489:5 |
Mitat |
korkeus: 8,5 cm halkaisija, ylempi halkaisija: 4,5 cm leveys, suurin: 8,0 cm |
Merkinnät |
merkintä: [kolme kruunua, alla ranskalainen lilja], punaisella lasitteen päälle, pohjassa |
Valmistus |
valmistusaika 1769-1788 Materiaali: keramiikka, pehmytposliini Marieberg, valmistaja |
Käyttö |
kupeista nautittiin munista, sokerista ja kermasta valmistettua jälkiruokahyytelöä, joka oli maustettu aromikkaaksi viinillä |
Näyttelyt |
Perusnäyttely, 15.06.2000 - 31.12.2019 |
Aiheet |
Luokitus |
415 astiat ja välineet (luokitus)
264 ruokaileminen (luokitus)
|