Tutkimus tukee alueellista perunantuotantoa
Finna-arvio
Tutkimus tukee alueellista perunantuotantoa
mtt-kjak-v57n3s07.pdf
(Luonnonvarakeskus (Luke))
Pohjois-Pohjanmaa on merkittävä siemen-, ruoka- ja ruokateollisuusperunan tuotantoalue. Yli puolet Suomessa käytettävästä sertifioidusta siemenperunasta tuotetaan tällä High Grade -alueella. Myös ruoka- ja ruokateollisuusperunaa markkinoidaan koko maahan. Kaikkien tuotantosuuntien perunaa viedään lisäksi ulkomaille yhä enemmän. Suomessa perunantuotannon alueelliset erot ovat suuria niin pinta-alojen kuin viljelyolojenkin suhteen. Viljelymaiden maalajit ja ravinnetilat vaihtelevat, ja se vaikuttaa perunan laatuun. Esimerkiksi perunarupi aiheuttaa joillakin alueilla taloudellisesti suuriakin menetyksiä. Pohjois-Pohjanmaalla maassa on tyypillisesti vähän kalsiumia ja paljon magnesiumia.
Tallennettuna:
Kieli |
suomi |
---|---|
Sarja | Koetoiminta ja käytäntö, 3(18.4.2000) |
Aiheet | |
ISSN |
0355-0990 |