Haku

Where do these rails go? : drama in education in practising fluency for upper secondary school English students

QR-koodi

Where do these rails go? : drama in education in practising fluency for upper secondary school English students

Drama in education in practising fluency for upper secondary school English students

Draamakasvatuksessa oppiminen tapahtuu prosessina kokemusten ja toiminnan kautta. Sen vahvuus kielten opetuksen oppikirjoissa on yleensä tehtävinä, jotka tarjoavat valmiiksi kirjoitettuja vuoropuheluita. Kielen oppimisen kannalta sujuvan, normaalin kielenkäytön opetus on tärkeää ja draama antaa sille mahdollisuuden. Oppilaat tarvitsevat kaiken muun ohella mahdollisuuksia käyttää vierasta kieltä uusissa tilanteissa ja tehdä se tavalla, jolla he pystyvät itse luomaan kommunikointinsa ilman tarkkoja repliikkejä.

Tämä oppimateriaali perustuu draamakasvatuksen hyötyihin, jotka on mahdollista sisällyttää kielten opetukseen ja joita muut metodit eivät tarjoa. Oppimateriaali pyrkii tuomaan kielen tunneille vaihtelua mielenkiintoisella tavalla todentuntuisilla tilanteilla sekä roolityöskentelyllä. Tehtävien tarkoitus on antaa oppilaille mahdollisuus luoda omat keskustelunsa ja käyttää kaikkia mahdollisia keinoja kommunikoidakseen haluamansa viestit ymmärrettävästi perille. Oppilaat saavat myös mahdollisuuden kokea erilaisia tilanteita turvallisesti luokkaympäristössä.

Kyseinen oppimateriaali on suunnattu lukion toisen vuosikurssin opiskelijoille. Tehtävät eivät ole tarkoitettu millekään tietylle suulliselle kurssille, koska draama ei oppimismetodina sovellu, jokaiselle oppilaalle. Siitä syystä tämä opetusmateriaali on tarkoitettu käytettäväksi normaalin opetuksen ohella. Oppimateriaalia ei ole testattu käytännössä kuin muutaman tehtävän kohdalla, mutta jo ne kertovat draaman tuovan kielen opetukseen toimivaa vaihtelua.

Materiaalipaketti koostuu eri matkoista niin ajassa kuin paikassa. Jokaisen tehtävän pituus on yhden 45 minuutin oppitunnin verran, lukuunottamatta yhtä tehtävää, joka vaatii kaksoistunnin. Tehtävät ovat jaoteltu sisällöltään helpommasta vaikeaan, mutta ei kielenkäytön suhteen vaan tehtävien tarjoamien eri tilanteiden moraalisten ja eettisten haasteiden vuoksi. Tehtävien avulla oppilaat pääsevät käyttämään kieltään normaalissa keskustelussa, tutustumaan itseensä ja toisiinsa paremmin sekä kokemaan tilanteita, joita tavallisessa elämässä ei tule eteen tai joita on hankala kohdata turvallisesti.

Tallennettuna: