Haku

Isolation of vicia faba protein for food and beverage applications

QR-koodi

Isolation of vicia faba protein for food and beverage applications

Härkäpavun proteiinien eristäminen ruoka- ja juoma applikaatioihin.

Kasviproteiinit tarjoavat hyviä vaihtoehtoja perinteisille proteiininlähteille elintarviketeollisuudelle, soveltuen paremmin myös vihreään siirtymään sekä tukemalla kestävän kehityksen periaatteita. Kuitenkin näiden uusien proteiinilähteiden funktionaalisuus sekä käytettävyys vaatii prosessointia, jotta raaka-aine saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.

Tässä maisterityössä keskityttiin tutkimaan olosuhteita sekä mahdollisuutta muodostaa yhdistetty metodi härkäpavun proteiinien eristämiseen, yhdistelemällä sekä kuivafraktiointia- että märkäuuton-tekniikoita.

Laboratoriomittakaavassa proteiinipitoisuuden tulokset olivat lupaavia, niissä päästiin 90 % proteiini pitoisuuksiin. Prosessia skaalattiin ylöspäin hieman isommassa mittakaavassa ja näitä tuloksia verrattiin keskenään. Vertauksessa tulokset vastasivat aiempia tuloksia todella hyvin. Näytteitä kerättiin eri prosessin vaiheissa, jotka kuivattiin mini spraykuivurilla. Näiden teknofunktionaaliset ominaisuudet analysoitiin sekä verrattiin keskenään tavoitteena löytää prosessin eri vaikutuksia näytteiden välillä.

Yhteenvetona yhdistetyllä metodilla vähennetään kemikaalien tarvetta prosessissa ja luodaan potentiaalisia vaiheita prosessiin, joihin mahdollisesti pystytään lisäämään uusia prosessivaiheita, joilla voidaan muokata lopputuotteen funktionaalisuutta. Tätä yhdistettyä prosessia voidaan soveltaa myös muihin kasviproteiineihin ja niiden proteiinien eristämiseen sekä funktionalisointiin.

Tallennettuna: