Sökning

Teemaviikon suunnittelu ja toteutus : Case: Café Martina Seinäjoki

QR-kod

Teemaviikon suunnittelu ja toteutus : Case: Café Martina Seinäjoki

Opinnäytetyö oli toiminnallinen kehittämistyö, jonka tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa teemaviikko Seinäjoen lounaskahvila Café Martinaan. Keskeisimpänä työn tavoitteena oli luoda asiakkaille uusia makuelämyksiä niin, että lounaasta tulisi elämyksellinen ja mie-leenpainuva. Teemaviikon tavoitteena oli myös saada yritykselle uusia asiakkaita.

Prosessi aloitettiin asiakastyytyväisyyskyselyllä, jonka pohjalta teeman aihe valittiin. Kyse-ly suoritettiin elokuussa 2015. Siitä selvisi, että Makuja maailmalta oli asiakkaiden mielestä suosituin vaihtoehto teemaviikolle. Teemaviikon toteutusta alettiin näin ollen suunnitella reseptiikan ja somistusten osalta kuudesta eri maasta, jotka olivat Saksa, USA, Venäjä, Argentiina, Kiina ja Meksiko. Teemaviikon ruoat koostuivat kahdesta eri lounasvaihtoehdosta, á la carte -annoksesta sekä suolaisesta ja makeasta vitriinituotteesta, jotka suunniteltiin jokaiselle teemapäivälle erikseen. Teemaviikon toteutus suoritettiin syys-lokakuun vaihteessa 2015.

Teemaviikon onnistumista arvioitaessa käytettiin apuna sen aikana suoritettua kyselyä. Kyselyyn vastanneita henkilöitä oli 60 kappaletta. Kyselystä huomattiin, että enemmistö eli 46 asiakasta koki uusia makuelämyksiä teemaviikon aikana. Asiakkaita, jotka eivät kokeneet uusia makuelämyksiä, oli määrällisesti 16 kappaletta. Saliin luotu ilme ja viihtyvyys teemaviikon Makuja maailmalta aikana oli suurimman osan mielestä hyvin tai erittäin hyvin toteutettu. 36 vastaajaa oli sitä mieltä, että ilme ja viihtyvyys oli hyvin toteutettu ja 16 vastaajan mielestä erittäin hyvin.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että asiakkaat olivat suurelta osin tyytyväisiä Makuja maailmalta -teemaviikkoon. Tulevia tapahtumia mietittäessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, millainen teemakokonaisuus on toimiva ja kaikin puolin kannattava.

The aim of the thesis was to plan and implement a theme week for Café Martina. The main aim of the work was to create new taste experiences and food memories for the lunch customers of the café. The goal of the week was also to get new customers.

The process started by a customer satisfaction survey, which was the basis for the theme of the week. The implementation of the theme week “Makuja maailmalta- Tastes around the World” began with recipes and decoration planning from six different countries. The menu of the week consisted of two different lunch options, á la carte portions and salty and sweet display products which were designed for each theme day separately.

In assessing the success of the week, a survey was carried out during the week. The sur-vey discovered that the majority (46) of the customers experienced new taste sensations during the week. 16 customers did not experience any new tastes. Furthermore, the cre-ated image and comfort of the dining room were well (36) or very well (16) implemented according to the majority of the customers.

It can be concluded that the customers were mostly satisfied with the theme week tastes from around the world. When planning future events, it should be considered what kind of theme would be the most functional and profitable in every respect.

Sparad: