Sökning

Ravintolan palvelukonseptin kehittäminen päivittäisjohtamisen avulla. Esimerkkinä ravintola Johannes

QR-kod

Ravintolan palvelukonseptin kehittäminen päivittäisjohtamisen avulla. Esimerkkinä ravintola Johannes

Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyön pääongelmana tutkittiin, miten päivittäisjohtamisen avulla voidaan kehittää ravintolan palvelukonseptia. Esimerkkinä oli ravintola Johannes. Ravintola Johannes tilasi tämän opinnäytetyön kehittääkseen palvelukonseptiaan päivittäisjohtamisen avulla. Teoriaosuuden alaongelmina opinnäytetyössä on strategian tarkoitus, palvelukonseptin määritys, päivittäisjohtaminen ravintolassa sekä siihen liittyvät työkalut kuten perehdytysopas, työnkuvaukset ja ravintolan info-kansio.

Tutkimukselle kerättiin taustatueksi teoriaa palvelukonseptista sekä strategiasta. Itse tutkimus tehtiin käyttämällä strukturoimatonta tutkimushaastattelua. Haastatteluihin valittiin kuusi ravintolan toimintaan oleellisesti vaikuttavaa henkilöä. Haastatteluiden kautta saadun aineiston avulla valmistettiin ravintolan henkilökunnan työnkuvaukset, perehdytysopas sekä ravintolan info-kansio, joka sisältää tärkeää tietoa ravintolan toiminnasta ja säännöistä.

Ravintolan info-kansion avulla työntekijät voivat tarkistaa työnkuvauksia tai muita ravintolan tietoja sekä työhön liittyviä asioita. Kansiosta löytyvät myös ravintolan käyttäytymissäännöt, henkilökuntaedut, organisaatiokaavio sekä pelastussuunnitelma. Kansioon lisätty perehdytysopas helpottaa myös uusien työntekijöiden perehdyttämistä ja takaa kaikille samantasoisen perehdytyksen. Noudattamalla perehdytysopasta ei uudelle työntekijälle jää epäselväksi, miten ravintolassa toimitaan erilaisissa tilanteissa. Päivittämällä kansiota esimiehet säästyvät jatkuvilta epätietoisuuksilta jatkossa, ja tämä vapauttaa heitä muihin tehtäviin. Kansion päivittäminen on jatkossa tärkeää myös sen toimivuuden kannalta. Ravintolassa tapahtuu muutoksia melko usein, joten päivittämällä kansiota sinne ei jää vanhoja ja jo pois käytöstä olevia toimenpiteitä.

Ravintolan info-kansiosta on saatu myös paljon positiivista palautetta sen sisällöstä sekä asianmukaisuudesta. Siitä on ollut apua ravintola Johanneksen henkilökunnan päivittäisrutiineista suoriutumisessa. Myös työnkuvausten olemassaolo on helpottanut henkilökunnan toimintaa.

Improving the service concept of a restaurant with daily management. Example restaurant Johannes

This is a functional thesis. The main issue explored in this thesis was how to improve the service concept of a restaurant with daily management. Restaurant Johannes was used as an example. Restaurant Johannes ordered this thesis to improve the service concept of the restaurant. The sub issues for the theoretical section are the meaning of strategy, determining a service concept, daily management in a restaurant and means of daily management such as a restaurant info, introduction manual and job descriptions.

The thesis includes different theories like strategies and service concepts found from literature and other strategies from the same subject in other thesis. Theme interviews were used in solving the main issue in the thesis. Six of the employees of restaurant Johannes including waiters, shift manager, development manager, personnel manager and the hotel manager were chosen for the interviews. The restaurant info, which includes the job descriptions, the introduction manual and other vital info about the restaurant, was produced with the help of the material obtained from the interviews and from literature in theories from service concepts.

With the help of the restaurant info employees can easily process daily errands and save a lot of time. By using the introduction manual step by step every new employee will also save time. Uncertainty among the employees should be reduced due to the restaurant info.

After being in use for two months (starting from 1.4.2010), the restaurant info has got a lot of good feedback from the employees. With the help of it, daily working has become easier and less stressful. The personnel should keep updating the restaurant info so that it will be updated in the future.

Sparad: