Paskanjauhantabisnes - Spicer, André; Kilpeläinen, Tapani; Eurooppalaisen filosofian seura (niin & näin, 2018)
Kun elämästä on tullut loputonta ketterää innovaatioloikkaa, kannattaa kytkeä paskanjauhantavaroitin päälle. André Spicer väittää, etteivät muoti-ilmaisut ja epämääräiset sanankäänteet ole enää aikoihin olleet harmitonta hassuttelua. Päinvastoin: niistä on tullut suurin uhka yritysten, virastojen ja järjestöjen varsinaiselle toiminnalle. Johtamisvillitysten, kehitysseminaarien ja virkistyspäivien tulvassa kukaan ei enää ehdi tehdä oikeita töitä, puhumattakaan siitä, että kukaan uskaltaisi kutsua managerialismimuoteja niiden oikealla nimellä paskanjauhannaksi.
Keywords: organisaatioviestintä; yhteisöviestintä; yritysviestintä; johtamiskulttuuri; vaikutusvalta; uskottavuus; retoriikka; kyseenalaistaminen; ammattikieli; kielenkäyttö; työelämä; slangi; muoti-ilmaukset; liike-elämä; kielellinen vuorovaikutus; puhe (puhuminen); organisaatiokulttuuri; yritykset; työ; tuottavuus; esteet; kielenkäyttö : työelämä; retoriikka : työelämä; kielenkäyttö : liike-elämä; uskottavuus : kielellinen vuorovaikutus; ammattikieli : muoti-ilmaukset; johtamiskulttuuri : puhe; työ : tuottavuus : esteet