Terve suu - Heikka, Helena; Hiiri, Anne; Honkala, Sisko; Keskinen, Helinä; Sirviö, Kaarina; Heikkinen, Anna Maria; Remes-Lyly, Taina; Uittamo, Johanna (Helsinki : Duodecim, 2018)
Terve suu on käytännönläheinen opas suun terveydenhoitoon. Suun hoito kuuluu jokapäiväiseen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. Oikealla hoidolla ja elintavoilla ehkäistään muun muassa hampaiden reikiintymistä, ientulehduksia, hammaskipuja sekä suun limakalvo-ongelmia. Kirjassa käsitellään suuontelon rakennetta, hampaiden kehittymistä ja toimintaa, hampaiden ja suun puhdistamista, ruokailutottumusten ja ravinnon merkitystä suun terveydelle, hammas- ja suusairauksien ehkäisyä, oireita sekä hoitoa. Erikseen käsitellään lasten, nuorten, ikääntyneiden ja erityisryhmien suun terveyttä sekä yleissairauksien ja erilaisten lääkitysten yhteyttä suun terveyteen. Lisäksi kirjassa kuvataan tavallisimpia hammaslääkärin ja suuhygienistin hoitotoimenpiteitä.
1. Terveen suun merkitys -- 2. Suun rakenne, hampaiden kehittyminen ja toiminta -- 3. Suun terveydestä huolehtimisen periaatteet -- 4. Ravinto ja suun terveys -- 5. Hampaiden ja suun puhdistus -- 6. Lasten ja nuorten suun terveys -- 7. Ikääntyneiden suun terveys -- 8. Suun terveydenhoidon ohjaus ja neuvonta erityisryhmissä -- 9. Tupakka, alkoholi ja muut päihteet -- 10. Suun asiantuntijahoidon periaatteet -- 11. Korjaava hampaiden hoito ja purennan hoito -- 12. Suukirurginen, proteettinen ja esteettinen hoito -- 13. Hampaiden sairaudet ja kehityshäiriöt -- 14. Hampaiden kiinnityskudosten sairaudet -- 15. Suuontelon, kielen ja limakalvojen sairaudet -- 16. Suun ja hampaiston tapaturmat -- 17. Suun terveys, muut sairaudet ja lääkkeet.
Keywords: terveydenhoito; hampaat; hampaidenhoito; suun terveydenhuolto; itsehoito; hammashuolto; ikäryhmät; erityisryhmät; suun ja hampaiston taudit; ennaltaehkäisy; hammastaudit; suu; terveydenhoito -- suu; terveydenhoito -- hampaat; suun terveydenhuolto -- itsehoito; suun ja hampaiston taudit -- ennaltaehkäisy