Homo deus : en kort historik över morgondagen - Harari, Yuval Noah; Retzlaff, Joachim (Stockholm : Natur & Kultur, 2017)
Här fortsätter författaren utforskningen av våra grundläggande villkor, men nu är siktet inriktat mot mänsklighetens framtid. Han menar att mänskligheten nu kommit till den punkt i sin historia där hon likt en gud själv kan kontrollera sina livsbetingelser. Han tar upp ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar och frågar vad det betyder för vår framtid.
Översättning från den engelska utgåvan med titeln: Homo deus.
Keywords: ihminen -- kehitys; ihmiskunta; evoluutio; ennusteet -- tulevaisuus; tulevaisuudentutkimus; biologinen antropologia; evoluutioteoria; teknologia; teknologinen kehitys; sivilisaatio; antroposeeni; människan -- utveckling (process); mänskligheten; evolution; prognoser -- framtid; framtidsforskning; biologisk antropologi; evolutionsteori; teknologi; teknologisk utveckling; civilisation; antropocen