Kasvun paikka : lapsuus, vanhemmuus, päivähoito, esi- ja alkuopetus, yhteistyö - Pihlaja, Päivi; Saksala, Elina; Yleisradio. Opetusjulkaisut; Yleisradio ([Helsinki] : Yleisradio, opetusjulkaisut, 1993)
Sisältö. 1. Uutta näkemystä lapsen kehityksestä / Tamminen, Tuula 2. Aivojen kehitys varhaislapsuudessa / Virsu, Veijo 3. Lapsen arvot / Turunen, Kari E. 4. Lapsen aseman muuttuminen / Moring, Beatrice 5. Kyllin hyvä äiti / Niemelä, Pirkko 6. Neuvolapalvelut vanhemmuuden tukijana / Vehviläinen-Julkunen, Katri 7. Vanhemmuus vammaisen lapsen perheessä / Määttä, Paula 8. Unelman toteutuminen / Hirsjärvi, Irma 9. Dialogipedagogiikka / Niikko, Anneli 10. Reggio Emilian kasvatusfilosofiasta / Tiitola-Meskanen, Tuuli 11. Onko varhaiskasvatuksessa vaihtoehtoja / Ilmonen, Marja-Liisa 12. Yhteistoiminnallinen oppiminen / Riihelä, Monika 13. Esiopetuksen pedagogiset haasteet / Ojala, Mikko 14. Esiopetus - yksilöllistä esioppimista / Lummelahti, Leena 15. Joustava koulun aloitus / Siniharju, Marjatta.
1 Lapsen varhaiskäsitys: Uutta näkemystä lapsen kehityksestä - Aivojen kehitys varhaislapsuudessa - Lapsen arvot - Lapsen aseman muuttuminen -- 2 Lapsi, vanhemmuus, ammattikasvattajat: Kyllin hyvä äiti - Neuvolapalvelut vammaisen lapsen perheessä - Unelman toteutuminen - Dialogipedagogiikka - Reggio Emilian kasvatusfilosofiasta - Onko varhaiskasvatuksessa vaihtoehtoja -- 3 Esiopetus ja alkuopetus: Yhteistoiminnallinen oppiminen - Esiopetuksen pedagogiset haasteet - Esiopetus: Yksilöllistä esioppimista - Joustava koulun aloitus.
Liittyy Yleisradion TV 1 opetusohjelmien samannimiseen televisiosarjaan.
Kasvun paikka -kirja liittyy Yleisradion TV 1 Opetusohjelmien samannimiseen televisiosarjaan.
Keywords: kasvatus; vanhemmuus; lapsen kehitys; varhaiskasvatus; esiopetus; alkuopetus; vanhempi-lapsisuhde; lapsipsykologia; kasvatusfilosofia; Reggio Emilia -pedagogiikka; lapset (ikäryhmät); vanhemmat; lapsuus; päivähoito; opetus; kehityspsykologia; yhteistoiminnallinen oppiminen; neuvolat; yhteistyö; fyysinen kehitys; vammaiset; perheet; fostran; föräldraskap; barnets utveckling; småbarnspedagogik; förskoleundervisning; nybörjarundervisning; föräldrar-barn-förhållande; barnpsykologi; pedagogisk filosofi; Reggio Emilia-pedagogik; barn (åldersgrupper); föräldrar; barndom; dagvård; undervisning; utvecklingspsykologi; samarbetsinlärning; rådgivningsbyråer; samarbete; fysisk utveckling; personer med funktionsnedsättning; familjer; lapsen arvot; neuvolapalvelut; Reggio Emilia; Reggio Emilia