Muotoilulla muutokseen : kehitystyön uudet mahdollisuudet - Valtonen, Anna, 1974-; Nikkinen, Petra; Björklund, Tua A., 1985-; Aalto-yliopisto.; Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Helsinki : Aalto-yliopisto, 2022)
Maailma ympärillämme muuttuu. Kohtaamme jatkuvasti yhä kasvavia globaaleja haasteita ympäristöön, teknologiaan ja eriarvoisuuteen liittyen. Miten muotoilu ja muotoilututkimus voivat auttaa näissä ongelmissa? Muotoilun avulla yritykset ja organisaatiot voivat taklata monimutkaisia edessä olevia haasteita ja samalla vauhdittaa muutosta. Kirja tarjoaa innostavia esimerkkejä ja käytännön työkaluja ensimmäisiin muutoksen askeliin vauhdikkaasti muuttuvassa toimintaympäristössämme. Sisältö avaa myös maailmaa muotoilututkimuksen tuomiin mahdollisuuksiin ja tarjoaa uusia oivalluksia oman organisaation muutostyöhön. -- Takakansi.
Aluksi -- I Muutos vaatii luovaa kokeellisuutta -- Optimointi, strategia ja visiot / İdil Gaziulusoy -- Murrosareena / Sampsa Hyysalo & Tatu Marttila -- Luovuus ja osallisuus / Tuuli Mattelmäki, Andrea Botero, Namkyu Chun, Markéta Dolejšová, Kirsi Hakio & Julia Lohmann -- Virkamies muotoilee / Núria Solsona Caba, Ramia Mazé & Seungho Park-Lee -- Kestävämpi tekstiili- ja muotiala / Kirsi Niinimäki -- Kokemuksellinen tulevaisuus / İdil Gaziulusoy & Claudia Garduño García -- II Edellytyksenä monialainen yhteistyö -- Muotoilulla johtaminen / Taija Turunen -- Muotoilijat muutosagentteina / Pirjo Kääriäinen & Kirsi Niinimäki -- Monialainen tiedonrakentaminen - case AMRI / Severi Uusitalo -- Muotoilun kielipelit / Salu Ylirisku -- It takes two to tango - muotoilu kohtaa julkisen sektorin / Tuuli Mattelmäki, Annukka Svanda & Kirsi Hakio -- III Muotoilun monet arvot ja materiaalit -- Hyvän arjen raaka-aineita / Mikko Jalas & Heidi Paavilainen -- Ihmiskeskeinen muotoilu ja tasa-arvo / Turkka Keinonen -- Maan materiaalisuuksien äärellä / Maarit Mäkelä & Riikka Latva-Somppi -- Muotoilun juurilla / Anna van der Lei & Julia Lohmann -- Mitattavaa arvoa älyvaatteilla / Elina Ilén -- Moniarvoisuus / Guy Julier & Elise Hodson -- IV Tule mukaan muutokseen! -- Vauhdita muutosta / Tua Björklund -- Ennakoi ja ymmärrä / Anna Valtonen -- Laajenna osaamista / Paulo Nicoletti Dziobczenski -- Kohtaa tulevaisuus / Anna Valtonen & Núria Solsona Caba -- Lopuksi -- Kirjoittajat -- Lähdeluettelo.
Kirjoittajat: Tua Björklund ja 30 muuta.
Toinen toimittajista myös kirjoittaja.
Keywords: muotoilu; ekomuotoilu; kehittäminen; muutosjohtaminen; muotoilujohtaminen; tutkimus; yritystoiminta; palvelumuotoilu; tekstiili- ja vaatetusteollisuus; materiaalit; älytuotteet; tuotekehitys; teknologinen kehitys; digitalisaatio; kestävä kehitys; liiketoiminta; organisaatiot; julkinen hallinto; innovaatiotoiminta; yhteiskunnallinen muutos; formgivning; ekodesign; utveckling (verksamhet); förändringsstyrning; design management; forskning; företagsverksamhet; tjänstedesign; textil- och konfektionsindustri; material (materia); smarta produkter; produktutveckling; teknologisk utveckling; digitalisering (process); hållbar utveckling; affärsverksamhet; organisationer; offentlig förvaltning; innovationsverksamhet; samhällsförändring