Bändiopettaja? : kirjallisuuskatsaus bändiopetuksen tueksi - Pelkonen, Jussi (2016)
Tiivistelmä: \n Tämä tutkimus on kirjallisuuskatsaus mielekkään bändiopetustavan löytämiseksi. Tutkimuskysymys on: \n\n Miten bändiä voi opettaa? \n\n Näkökulma on kriittinen. Aineistona on pääosin radikaalia kasvatusta, kriittistä pedagogiikkaa ja informaalia oppimista käsittelevät teokset. \n\n Tutkimuksen perusteella ehdotetaan bändiopetuksen pohjaksi radikaalin kasvatuksen ja informaalin oppimisen teorioita. Tällaisen opetuksen tärkeitä piirteitä ovat osallistava oppiminen, dialogisuus, kriittisyys, tasa-arvo, pedagoginen rakkaus, musisointi (vs. musiikin opiskelu), omatoimisuus, tekemällä oppiminen, informaali oppiminen, ja musiikista nauttiminen.
Keywords: populaarimusiikki; informaali oppiminen; yhtyeet; emansipaatio; kriittinen pedagogiikka