Metabolic activation of pyrrolizidine alkaloids : formation and identification of new reactive metabolites - Fashe, Muluneh (Kuopio : University of Eastern Finland, 2016)
Pyrrolitsidiinialkaloidien metabolinen aktivaatio : uusien metaboliittien muodostuminen ja tunnistaminen.
Artikkeliväitöskirjan yhteenveto-osa ja 3 eripainosta.
Väitöskirja
Keywords: Phytochemicals -- toxicity; Pyrrolizidine Alkaloids -- toxicity; Pyrrolizidine Alkaloids -- metabolism; Activation, Metabolic; Electrochemical Techniques; Microsomes, Liver; Chromatography, Liquid; Mass Spectrometry; Computer Simulation; Cytochrome P-450 CYP3A.; Species Specificity; Humans; Swine; Rats; Mice; Rabbits; Sheep; alkaloidit; myrkyllisyys; aineenvaihdunta; aineenvaihduntatuotteet; aktivointi; reaktiivisuus; sähköhapetus; hapetus; nestekromatografia; massaspektrometria; simulointi; sytokromit; ihminen; sika; rotta (laji); hiiret; jänikset; lammas