Koristemaalauksia Kaninkoloon - Hiltunen, Eeva Kaisu ([Mynämäki] : Turun ammattikorkeakoulu, 2005)
Tiivistelmä. Opinnäytetyön tarkoitus oli suunnitella ja toteuttaa muutamia koristemaalauksia ryhmäperhepäivähoitopaikka Kaninkolon tiloihin Itä-Päijänteentie 55:n Jyväskylässä. Tilat olivat aiemmin toimineet liiketiloina, ja rakennuksen toinen pääty on edelleen tässä käytössä. Seinämaalauskokeilujen tarkoitus oli muuttaa tilan neutraalin valkoista yleisilmettä paremmin päiväkotitoimintaan sopivammaksi. Seinämaalausten historiaa ja tarkoitusta sekä ennen että nykyään käsitellään dokumenttiaineistosta saadun tiedon pohjalta. Tämä auttaa luomaan puitteet toteutetulle työlle. lasten huomioimista rakentamisessa ja asuntosuunnittelussa käsitellään niin ikään kirjallisten lähteiden pohjalta, ja näin saadaan käsitys siitä miten lasten tila on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana. Työn taustaksi tutkittiin mitä viihtyisästä ympäristöstä, lasten tavasta hahmottaa ympäristöään ja värien käytöstä rakennuksissa on kirjoitettu. Tämän materiaalin avulla pystyy luomaan selvän käsityksen siitä minkä tyyppiset seikat ympäristössä miellyttävät ja mitkä ärsyttävät.
XLUETTELOITU
Työn ohjaaja: Ulla Seppälä-Kavén
Keywords: seinämaalaukset