Haku

keskiaikainen puuveistos; Pyhä Paavali

Jalustallinen (8-kulmion puolikkaan muotoinen jalusta), puoliplastinen (veistoksen takaosaan koverrettu syvä onsi), päätapilinen seisova miesfiguuri, joka on veistety yhdestä puusta (käsivarret liitetty tapeilla kyynärpäistä lähtien).
Albaan ja viittaan puettu Paavali seisoo paino oikealla jalalla, vasen edessä, kädet on taivutettu kyynärpäistä eteenpäin, apostolin paljaat varpaat näkyvät alban alta.
Paavalilla on ovaalin muotoiset kasvot, pitkä loivasti kiharainen tukka, pitkähkö alhaalta kaksihaarainen parta, pienet viikset ja kalju päälaki, korkea kupera otsa, posket sisälle painuneet, keskiosaltaan korkeat ja terävät kasvot, parrassa kaunis kiharrus.
Puku ja viitta laskeutuvat sileänä ylävartalolta, viitan lieve on nostettu vartalon editse oikealle vasemman käsivarren päälle. Laskoskäsittely on korkeaa ja poimut suuria. Puku laskeutuu jalustan ja jalkaterien päälle.
Värijäänteet: Miltei kaikki väri ja liitupohjaus on kadonnut, havaittavissa on hieman ihon väriä, viitta on ollut punainen ja sen vuori sininen.
Veistoksen kunto: Veistoksesta puuttuu nenän kärki, oikea käsi kyynärvarresta ja vasen ranteesta lähtien, viitan lieve oikealla käsivarella. Puvussa on reikä vasemmalla ja keskellä alhaalla sekä paha halkeama vartalossa vasemmalla.

QR-koodi

Aineistosta vastaa

  • Turun museokeskus

keskiaikainen puuveistos; Pyhä Paavali

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Esine
Kokoelma
Esinekokoelma
Organisaatio
Turun museokeskus
Tunniste
TMK4820:
Mitat
leveys 25.0 cm
korkeus 81.0 cm
syvyys 23.0 cm
Valmistus
1300-luvun alkupuoli valmistusaika
taideteos
puu (materiaali)
tammi (erityismateriaali)
Suomi
Liedon mestari, tekijä
Käyttö
Lieto
Lieto

Aiheet
Luokitus
esine (aineistotyyppi)
53 taiteet (luokitus)