Haku

Johtamisen työkalut vapaaehtoistyössä : Viestintä Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY:ssä

QR-koodi

Johtamisen työkalut vapaaehtoistyössä : Viestintä Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY:ssä

Opinnäytetyö on tehty Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY:lle ja Tampereen Teatteri Oy:lle. Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY organisoi vapaaehtoistyötä kulttuurin hyväksi. Yhdistys toimii Tampereen Teatterissa miehittämällä Tampereen Teatterin palvelut Oy:n kahvilatoiminnan työvuoroja teatterinäytösten aikaisessa kahvilamyynnissä. Opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia johtamisen työkalua, viestintää, Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY:ssä toimivien ryhmäpäälliköiden näkökulmasta. Nykytilan kartoituksen lisäksi tavoitteena on selvittää kehittämisehdotuksia ryhmäpäälliköiden työn tueksi.

Opinnäytetyön tekijä toimii vapaaehtoistyössä Tampereen Teatterin Naisyhdistys RY:ssä ryhmäpäällikkönä. Ryhmäpäällikön roolissa hän on kohdannut haasteita johtamisessa ja erityisesti siihen liittyvässä viestinnässä. Opinnäytetyön tekijä oivalsi yhdistää harrastuksensa, opinnot ja vapaaehtoistyön ja sen tuloksena syntyi tämä opinnäytetyö. Opintojen avulla opinnäytetyön tekijä pystyy selvittämään johtamisen problematiikkaa vapaaehtoistyössä ja viemään laatimansa selvityksen tuloksia käytäntöön omalta osaltaan. Selvityksen tuloksia on mahdollista hyödyntää myös muiden ryhmäpäälliköiden käytännön työssä sekä yhdistyksen toiminnan suunnittelussa.

Opinnäytetyön teoreettisessa taustassa on tuotu esille vapaaehtoistyöntekijöiden sitouttamista ja motivaatiota sekä viestintää johtamisen työkaluna. Selvitysosiossa on etsitty vastauksia johtamisen käytännön työkaluista, nykytilasta ja kehittämisehdotuksista. Selvityksen kohderyhmänä ovat yhdistyksessä vapaaehtoistyössä toimivat ryhmäpäälliköt. Selvitys on toteutettu kyselynä webropol-tekniikalla tammikuussa 2013.

Vastausten analysoinnin perusteella useimmat ryhmäpäälliköt omaavat roolistaan ryhmäpäällikkönä suhteellisen vähän kokemusta, mutta ovat halukkaita kehittämään toimintaa. Työssään he kokevat keskenään samankaltaisia haasteita ja käyttävät pääasiallisena viestintäkanavanaan sähköpostia. Yhdistykseltä he kaipaavat koulutusta ja viestinnän terävöittämistä. Myös rouvien työssäkäynti ja harrastuksen yhteen sovittamisen problematiikka nousee esille vastausten tulkinnoissa. Suurena epäkohtana ryhmäpäälliköiden toiminnassa opinnäytetyön tekijä tulkitsee yhdistyksen nettisivujen laihan sisällön ja ajantasaisuuden puutteen. Avoin ja reaaliaikainen viestintä on tehokas työkalu sitouttamiseen.

Tallennettuna: