Haku

Markkinatutkimusten hyödyntäminen ravintolaliikeidean luomisessa

QR-koodi

Markkinatutkimusten hyödyntäminen ravintolaliikeidean luomisessa

Tässä opinnäytetyössä käsitellään tapoja, joilla markkinatutkimusmenetelmiä voi käyttää hyödyksi uuden liikeidean luonnissa. Yrittämiseen kuuluva riski on suurimmillaan yrityksen alkuvaiheissa. Tätä riskiä voidaan pienentää perustamalla yrityksen liikeidea ja muut suunnitelmat alusta alkaen pelkkien omien näkemysten sijaan tutkitun faktatiedon varaan. Tietoa päätösten perustaksi saadaan markkinatutkimuksilla. Työn tavoitteena on selvittää Kankaanpään seudulle mahdollisesti perustettavan uuden ravintolayrityksen toiminnan edellytyksiä ja minimoida perustamiseen liittyvät riskit.

Työn teoriasisältö käsittelee asiakaskäyttäytymistä, markkinatutkimuksen hyvään toteutustapaan liittyviä asioita erityisesti kyselytutkimuksen näkökulmasta, ulkoisen toimintaympäristön PESTE-analyysia sekä kannattavuuslaskentaa. Näiden aiheiden käsittelyllä on pyritty saamaan monipuolinen kuva perustettavan yrityksen toimintaan vaikuttavista tekijöistä.

Yrityksen asiakaskunnan potentiaalisuutta ja mieltymyksiä on selvitetty kyselytutkimuksella ja tilastoja analysoiden, yrityksen ulkoisen toimintaympäristön kehityssuuntia on selvitetty PESTE-analyysilla ja yrityksen tulevaa kannattavuutta arvioitu mahdollisimman pitkälti faktan varaan rakennettujen kannattavuussuunnitelmien avulla. Työssä on hyödynnetty sekä itse kvantitatiivisella kyselytutkimuksella tuotettua, että jo olemassa olleiden tutkimusten analysoinnista syntynyttä tietoa.

Opinnäytetyön lopputuloksena on saatu selville edellä lueteltujen osa-alueiden asettamia rajoituksia ja mahdollisuuksia mahdollisesti perustettavan yrityksen toiminnalle. Näiden tietojen pohjalta kyetään yrityksen liikeidea kohdentamaan tehokkaammin ja liiketoiminnan riskiä pienentämään.

Tallennettuna: